| AnaBlandianana12 a întrebat:

Bună TPU! De 3 saptamani am fost diagnosticata cu tahicardie sinusala (am 20 de ani), tin sa spun ca simptomele le am mai demult fiind pulsul marit, greata, dureri puternice in piept radiante spre mana, spate, maxilar. Am purtat si un holter EKG, cu pulsul maxim in repaus 185. Am luat aproape o luna Corlentor 5mg si nu mi-a trecut absolut deloc, am intrerupt tratamentul pentru ca am decis sa schimb cardiologul dar intre timp au inceput sa ma usture si sa ma doara venele, sa am maini si picioare amurtite. A trecut cineva prin asa ceva? O sa trebuiasca sa fiu operata sau ceva? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tahicardia nu e un diagnostic. Nu stiu ce fel de cardiolog de 2 lei e ala, mergi la altul si continua sa ii schimbi pentru ca asta e o problema grava. Daca e insuficienta o sa ai nevoie de transplant nu peste mult timp. Poate sa fie si altceva care nu are treaba cu inima. Tu trebuie sa verifici muschii inimii, nu are niciun folos sa iti faca holter sau ekg sau troponina sau p l m. Un echo sau un ct de cord, nu stiu exact ce se face. Si nu conteaza cat ai tu maxim conteaza cat ai batai medii, aia arata starea patologica si nu fiziologica

| AnaBlandianana12 explică (pentru anonim_4396):

Mediu 95 batai/minut. Nu am auzit de transplant la asa ceva, de cardioversie da. Am facut si ecografie si la fel, cord tahicardic.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnaBlandianana12):

Transplant daca exista insuficienta mare. Scrie pe ecografie ce debit are inima si alte informatii. Daca e mare debitul si pulsul pai cauta-te ca nu bate degeaba

| Eireann a răspuns (pentru anonim_4396):

Avand in vedere ca tahicardia sinusala e o problema la nivelul semnalelor electrice de ce nu are sens EKG-ul? Daca inima e ok morfologic si nu a pomenit nimic de insuficienta de ce sa o schimbe?

| AnaBlandianana12 explică (pentru Eireann):

Morfologic e ok din cate am inteles, doar cordul e tahicardic. Miercuri voi repete EKG si ecografie la un alt medic sa ma asigur.

| RAY a răspuns (pentru AnaBlandianana12):

Cu greutatea cum stai?

| AnaBlandianana12 explică (pentru RAY):

Am 1,75 inaltime si 74 de kg.

| RAY a răspuns (pentru AnaBlandianana12):

Ai mai putea sa slabesti si sa mergi macar o ora pe zi, asculta muzica de relaxare, ce simpome ai?

| AnaBlandianana12 explică (pentru RAY):

De slabit eu nu mai vreau sa slabesc, arat bine, am forme normale, feminine, nu sunt grasa. Am puls marit, palpitatii, simt ca imi este obosita inima ca imi zvacneste, se zbate, nu pot sa dorm pe partea stanga, am greturi, oboseala continua, de cateva zile simt usturime prin vene si intepaturi, chiar si durere si amorteala in degete.

| AnaBlandianana12 explică (pentru AnaBlandianana12):

Si durere puternica in piept, care radiaza spre brat, gat, spate.