anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU! De aproape o săptămână am mâncărimi și usturime insuportabila in vagin, mi-am făcut analize la urină și sânge dar rezultatele vin abia marți, cu ar trebui să-mi dau să-mi mai ameliorez mâncărimea, va spun că nu mai pot. Amidonul diluat in apă e bun să-mi fac spălări? Am o ciuperca sau o infecție? A și apropo, am și un miros neplăcutsad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai mers la medicul de specialitate?
Pare ca ai Candidoza!

Candidoza vaginala (inghinala)

Desi nu este considerata o infectie cu transmitere sexuala, cu toate acestea exista un risc crescut de candidoza dupa primul contact sexual sau in cazul sexului oral. Tratamentul este eficient in cazul candidozei vaginale, numai ca, daca infectia apare de cateva ori pe an este nevoie de o terapie de lunga durata si o monitorizare atenta.

Se manifesta prin aparitia unor iritatii in zona inghinala. Infectia este insotita de prurit vulvar sau mancarime, inrosirea organelor genitale si aparitia senzatiei de usturime.

Diagnosticarea candidozei

Diagnosticul candidozei este stabilit de medicul specialist, cu cat mai repede, cu atat mai bine, pentru ca se poate incepe tratamentul adecvat. Este nevoie sa se identifice specia de Candida Albicans care a provocat infectia, pentru ca in functie de tipul ciupercii se stabileste tratamentul. Nu exista un ajutor unic, pentru toate tipurile de infectie.

Pana la stabilirea unui diagnostic medicul specialist trebuie sa stie istoricul tau medical si familial, daca ai urmat recent un tratament cu antibiotice sau ai avut o schema de tratament care ar fi putut slabi sistemul imunitar. In cazul unei candidoze cutanate, medicul poate intreba ce produse de ingrijire a pielii folosesti.

Diagnosticarea candidozei se poate face doar pe baza examinarii fizice, daca este vorba despre infectia la nivelul cavitatii bucale, a pielii, a zonei genitale. Cu toate acestea, pentru confirmare, medicul specialist poate solicita un set de analize si teste suplimentare precum:

examen bacteriologic - se recolteaza inainte de prima urina de dimineata. Este analizata secretia uretrala sau vaginala;
cultura de secretie uretrala sau vaginala - se recolteaza inainte de prima urina de dimineata;
biopsie - se prevaleaza tesut si este trimis la analiza la laborator;
endoscopie, in cazul candidozei esofagiene;
analize de sange - daca medicul suspecteaza alte boli care cresc riscul de infectie fungica;
o antibiograma sau antifungigrama. (1), (3)

| aleexkdos90 a răspuns (pentru Simpatic):

Am fost la medicul de familie și mi-a dat trimitere sa fac analize, trebuie sa aștept marți rezultatele, chiar nu știu cum mi-a apărut astasad

Răspuns utilizator avertizat