anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De câțiva ani, când îmi suflu mai tare nasul sau mai des începe sa îmi curgă sânge. Mi se întâmplă numai când sunt racita deoarece atunci este perioada când îmi curge nasul des. Nu am acordat atenție acestui lucru gândindu-mă ca poate am o zona mai sensibila (numai din nara dreapta îmi curge) și ca trebuie sa îmi suflu nasul mai încet. Într-adevăr, în perioadele în care eram racita am încercat sa suflu mai încet și treceau multe zile în care nu aveam nimic. Dar este o anumita zi în care ma simt mai rău și trebuie sa îmi suflu nasul foarte des și numai atunci îmi curge sânge din nas. Voi credeți? Rețineți ca numai când sunt răcită (ceea ce se întâmplă foarte rar cam de 1-2 ori pe an) îmi curge sânge din nas.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Rinoragia este cauzata in majoritatea cajurilor de spargerea capilarelor ca urmare a unui efort. Daca sufl tare nasul capilarele din zona respectiva plesnesc, daca o faci si mai tare exista riscul sa-ti plesneasca o vena si sa ajungi la spital.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Si la un medic ai trecut?
Incearca cand sufli nasul sa nu ti-l sufli rau.
Te pup!

| gosh0108 a răspuns:

Da, nu este ceva de speriat. Se sparg niste vase foarte mici de sange din cauza presiunii aplicate asupra lor. Incearca sa-ti suflii nasul mai incet.

| iZberg a răspuns:

Buna, poate ca ai o vena pe tereti din nas iar la cea mai mica atingere ti se sparge ori cand ati curge nasul poate ti se intareste mucoasa tar cand ati sufli nasul si se supe un pic de piele odata cu mucoasa si aati curge sange altfel nu imi explic, dar nu este nimic grav nu te ingrijora