| AntoniaOrman a întrebat:

De cand a murit bunica mea imi este frica sa dorm pe intuneric.Nu pot daca nu imi las lampa aprinsa.Ce sa fac pentru a scapa de frica? Adica,nu ma intereseaza sa scap brusc de ea,adica moartea bunicii a fost luni, dar as vrea sa stiu cum sa pot scapa de frica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta-i viata, din pacate! Toti murim, mai devreme sau mai tarziu. Trebuie sa gandesti in felul urmator: bunica ta va fi mereu vie in amintirea ta si in mintea ta.Gandeste-te ca ea s-a dus intr-o lume mai buna. Este normal sa fii afectat de moartea bunicii tale, dar acest lucru nu are nici o legatura cu fobia de intuneric. Gandeste-te logic, frica ta e irationala. Sper ca te-am ajutat!

| Kenwill a răspuns:

Am avut si eu aceasta problema...dar fobia mea de intuneric nu era asa de grava. Noaptea, cand te pui la somn, asculta muzica la casti si stinge toate sursele de lumina si inchide ochii. Incepe sa te gandesti la ceva frumos, sau chiar "day dreaming". Asa sa faci in fiecare noapte pana adormi. Dupa un timp te vei obisnui cu intunericul si chiar o sa-ti placa sa stai pe intuneric si o sa-ti dea o stare de liniste. Si bunica ta probabil ca te-a iubit, deci nu ai de ce sa te temi pentru ca ea nu ti-ar face rau.

| XmimiX a răspuns:

Incearca sa spui una sau doua rugaciuni inainte de culcare si nu te mai gandi la asta.o sa vezi ca o sa dispara aceasta frica.