| X3BET a întrebat:

De cand eram foarte mica sau posibil de cand m-am nascut, nu mai stiu sigur am un fel de neg langa ochi. Problema e ca se vede foarte urat si as vrea sa scap de el. Tin sa mentionez ca aceasta chestie poate sa fie mostenire doarece si mama mea are unul la fel cam in aceelasi loc. Ce as putea face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Orice ar fi, poate fi îndepărtat -fie neg, fie aluniță.
Dacă vei căuta pe Google "pret îndepărtare aluniță" vei găsi multe clinici private în tară care fac asta. Mergi la una din ele, medicul te va vedea, iti va spune ce se poate face, iti va spune si pretul, si apoi se va trece la treabă. Important este să ai bani. Dar chiar dacă nu ai avea banii, te încurajez să mergi la medic pentru că măcar să știi despre ce este vorba. O consultație la o astfel de clinică privată ar fi in jur de 100 lei. De fapt este posibil ca să găsești lista de preturi pe site-ul unei astfel de clinici.
Nu te speria că ai auzit ca alunițele sunt cancerigene. Dacă medicul poate să le îndepărteze, atunci nu ai de ce sa te îngrijorezi. Eu am vreo două pe fața, si nu de putine ori le-am tăiat cu lama in timp ce mă bărbieream. Sunt vreo 20 de ani de atunci si nu am nimic. Mai degrabă consumul cărnii este cancerigen. Mergi la medic pentru că se merită.
Succes!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu prea poti face nimic. Asa ceva este bine sa stea acolo unde au aparut, neatinse, pentru ca pot fii cancerigene, daca le zgandaresti sau le tai.

| Avaricum a răspuns (pentru Violleta2022):

Asta e ideea, se scot alunitele/nevii/negii prin operatie tocmai pentru ca pot deveni maligne.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Avaricum):

Te contrazic!
Bunica mea a facut cancer, dupa ce a scos o alunita de pe fata.
Unele sunt cancerigene, altele nu!

| relian a răspuns:

Te duci la medic si al scoti, aia e tot.Nu asculta ce zic unia gen Dona, unia doar dau cu presupusu, sa se afle in treaba.Un neg o alunita daca era cancerigena cum crede ea ai fost demult dusa laughing asta este ceva din trecut cand oamenii habar naveau mai nimic despre aceste chestii.Acum depinde de cat de mare este, dar tu daca esti f tanara o sa dispara semnu ala in cativa ani, pentru ca r amane un mic semn dupa extragere.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Ai putea sa mergi intai la dermatolog, el iti poate spune sigur daca se poate scoate acel neg cum ii zici tu. Si tot el iti va spune si cat te costa extragerea.

| Raducons a răspuns:

Se poate extrage la un dermatolog, el se uita si vede daca este cu probleme.
Daca esti complexata din cauza lui nu ezita sa-l scoti, nu o sa patesti nimic, o sa fii mult mai fericita.

| sopranaCadaverica a răspuns:

Mergi la un dermatolog bun, o sa te consulte si iti va spune de ce natura este acel neg, daca e operabil si se poate extirpa.
Unele sunt foarte sensibile si daca sunt atinse/smulse pot provoca foarte mult rau pielii tale pe termen lung.
Daca te operezi in conditii normale, cu acordul medicului bineinteles, dupa ce analizeaza problemuta ta te interesezi si de costuri si te intrebi inca o data daca este chiar ceea ce iti doresti. Iti vor ramane semne post-operatorii care insa vor disparea in timp.
Multa sanatate!

| Zeenya a răspuns:

Hey.
Asta poti discuta cu un dermatolog. Daca se poate arde/extrage. Unele sunt foarte periculoase si pot aduce decesul. Poate este alunita, nu neg. Negul il poti scoate. Alunita nu cred si nici nu recomand la riscul pe care il aduce.