| Felix_Remus_1990 a întrebat:

Buna TPu.De cateva zile, am observat la degetul mare de la piciorul din stanga ca cand apasam pe el ma durea.Si iesea ceva alb.As putea fi o infectie? Sau inainte sa mi se intampla asta imi taiasem unghiile.Si cred ca motivul ar fi ca am taiat post colturile.Va rog, sunt speriat.Ar putea fi ceva serios? Dau fundita.Va
rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

S-a infectat unghia pentru ca, a ramas restant un colt din unghie, care a apasat carnea si astfel s-a produs iritatia care, a determinat aparitia puroiului.
Poti sa faci o baie fierbinte la picioare, in care ai pus sapun lichid si bicarbonat de sodiu alimentar, o lingura la 5 litri de apa si sa stai pana aproape se raceste apa. Apoi dezinfectezi cu spirt medicinal si incerci cu foarfecuta sa depistezi coltul de unghie ramas. Daca nu poti, este indicat sa mergi la un medic dermatolog, care se ocupa si cu aceasta problema, care iti va opera unghia si te va scapa de infectie.
Trebuie ca, pe viitor sa ai grija, sa nu lasi sa-ti creasca unghiile mai mari ci, sa-ti tai colturile, la timp si astfel vei scapa de probleme.
Un gand bun si multa sanatate.

1 răspuns:
| acnaib20 a răspuns:

Trebuie sa mergi la doctor pentru ca e posibil sa nu ai colturile taiate bine si sa iti fi intrat foarte adanc in carne si din aceasta cauza au inceput sa coaca sad.Si ce vedeai tu ca iese e puroi altceva nu ar avea ce. Numai umbla pentru ca se infecteaza mai rau.