Nu ai spus cati anisori ai si de cati ani ai menstratie. Daca esti in primii doi ani atunci e normal, pentru ca ciclul inca nu este regulat.
Am 14 ani, și mi-a venit de 5 luni.
Sa fi sanatoasa! Asta e. Corpul tau e ca masinarie si are nevoie de timp sa se obisnuiasa cu asta.Totusi daca intarzie prea mult ( 3 luni sa zic ) vorbeste cu mama ta.
Sunt si alte cauze stres, medicamente, cure de slabire dereglare hormonara ) care poate intarzia ciclul.Numai medicul e in masura sa te lamuresca.
Bună!
NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.
OBSERV, din precizările ulterioare, că ai 14 anişori şi ai avut prima menstruaţie acum 5 luni...
Deoarece eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Toate cele bune.
Fetele din clasa mea au zis ca trebuie sa se regleze asa ca luna viitoare iti va veni si pentru luna asta.Eu nu am, dar le-am auzit pe ele.
IzabellaLove întreabă: