| Claudiuyana a întrebat:

Buna TPU, de ceva timp am un dinte care ma doare dar doar cand ating cu mancare, ce credeti e un nerv sau o carie in dezvoltare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| elemonis a răspuns:

Buna.
Daca ar fi carie ar trebui sa se vada (in functie de unde e localizata si la ce dinte este).
Eu cred ca trebuie sa mergi la un doctor stomatolog. Nu lasa sa se agraveze.

| sierra1 a răspuns:

Când te doare, un nerv face asta posibilă. Deci nervul e in contact cu mediul printr-o carie de ex

| darrio2007 a răspuns:

Este o carie.

| Goete a răspuns:

Credem ca de ceva timp ar fi trebuit sa mergi la dentist, sau nu a sa mai ai acel dinte - dar oricum vei ajunge la dentist

| Brizbriz a răspuns:

Lul dude, 3 greseli elementare in 5 cuvinte
1. NUMAI nervul doare... PUNCT
2. NIMIC nu apasa pe nerv, in mod normal, deci evident ca ai o carie care a ajuns la nerv
3. o carie nu se "dezvolta", ci se mareste, dezvoltarea implica ceva constructiv, o carie e nociva

deci, sa NU te duci la dentist, ca e "doar" un "nerv", deci nu ai nici pe dracu', pana o sa se umfle, o sa TE DOARA CA DRACU, iar apoi iti v-a extrage dintele, si v-a trebui sa platesti implant sau punte, sau ramai fara toti dintii (pentru ca daca unul e lipsa, cei de langa el, in timp, incep sa se aplece spre gaura, pentru ca nu mai sunt proptiti)