| lilith16 a întrebat:

De ceva timp cand ma ridic de undeva vad doar negru si simt o presiune la cap si aud un vâjâit. Nu e un curent, sunt sigura, e de cativa ani, ce înseamnă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ti se scade brusc tensiunea arteriana si debitul de sange in cap (inclusiv la creier).
Ar trebui sa faci o ecografiere arteriana la nivelul gatului (eventual si CT), fiindca simptomele sunt indici pentru predispozitie la stroke!

| darrio2007 a răspuns:

Du-te la medic. Ai probleme cu tensiunea.

| Dalmore a răspuns:

Ai pus o gramada de intebari, cand o sa intelegi ca trebuie sa mergi la medic?

| Yurisa a răspuns:

La unii oameni, în special persoanele în vârstă, tensiunea arterială scade excesiv atunci când stau sau se ridică (o afecțiune numită hipotensiune arterială ortostatică sau posturală). Simptomele de leșin, amețeli, amețeală, confuzie sau vedere încețoșată apar în câteva secunde până la câteva minute de staționare (mai ales după ce se culcă în pat sau stau mult timp) și se rezolvă rapid când persoana se află în jos. Cu toate acestea, unii oameni cad, leșin sau foarte rar se confruntă cu o scurtă criză. Simptomele sunt adesea mai frecvente și mai grave după ce oamenii fac exerciții, consumă alcool și / sau o masă grea sau au deficiențe în lichide adica deshidratarea.

Unii tineri se confruntă cu simptome asemănătoare atunci când stau în picioare, dar fără a scădea tensiunea arterială. Adesea, ritmul cardiac crește (tahicardia) mai mult decât în ​​mod normal în timpul staționării, astfel încât această afecțiune este numită sindromul de tahicardie ortostatică posturală (POTS). Motivul pentru care astfel de oameni simt amețit în ciuda tensiunii arteriale normale nu este încă clar.
Si eu patesc asta uneori. Cand stau mult in pat si ma ridic brusc.

| anonimg a răspuns (pentru Yurisa):

In ambele cazuri (al tău si celui ce a pus întrebarea) trebuiesc evitate mișcările bruște.
Presiunea și vâjâitul de la cap poate fi de la hipertensiune.
În ambele cazuri trebuie măsurată tensiunea arterială.

| Yurisa a răspuns (pentru anonimg):

Nu am probleme cu tensiunea, am fost si la cardiolog, in schimb sunt anemica. Eu stiu in mare ce probleme de sanatate am pentru ca am fost la doctor, recomand ca cel care a pus intrebarea sa faca la fel

| anonimg a răspuns (pentru Yurisa):

Usturoiul scade tensiunea; ceapa o crește.
Să nu crești tensiunea cu cafea că apar alte probleme.

| eckblume a răspuns:

Ca trebuie sa mergi la medic. Nu iti poti rezolva singura problemele de sanatate. Medicul are o pregatire si te poate ajuta cu disconfortul tau.

| gheorghe699 a răspuns:

La psihiatru! dar te-as intreba, poti dormi? cat dormi, ai un somn linistit fara intreruperi? te trezesti peste noapte si nu adormi, decat peste o ora ...doua.

| tzumpig a răspuns:

Posibil sa fie sindromul vestibular dar cel mai bine apeleaza la un medic.