anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU!
De ceva timp mă confrunt cu un simptom foarte ciudat și enervant și eram curioasă dacă s-a mai confruntat cineva cu așa ceva.
De mult timp mă confruntam cu spasme musculare la picioare, dar de o lună, două am început să le am foarte des în zona abdomenului și în zona toracică, și anume lângă stern (cel mai des partea stângă) și în zona ficatului. Cel din zona stângă a pieptului a început să devină enervant, din când în când simt că îmi încurcă cumva ritmul inimii sau e doar paranoia... Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva și nu am mai auzit pe nimeni cu problema asta, așa că am zis să întreb și aici, înainte de a merge la un control.

Țin să menționez că am tiroidită autoimună cu hipotiroidism sub tratament și o anemie feriprivă (nu am tratament pentru ea, încă fac analize pentru găsirea cauzei apariției ei). De asemenea, lucrez foarte mult la calculator și stau mult pe scaun, nu știu dacă ar putea fi vreun motiv pentru apariția spasmelor la nivelul toracelui și abdomenului.

Ultimele analize pentru calciu și magneziu au ieșit bine, nu știu dacă poate apărea atât de ușor un deficit la acestea. Am mai avut de câteva ori carență de vitamina D și nu pare să o asimilez prea bine sau cel puțin nu prea durează asimilarea ei thinking
Voi merge și la un control, nu fiți prea răi, please laughing
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Ai deficit de magneziu, de aici spasmele.
Magneziul seric ( făcut la analize de sânge) nu indica valoarea exactă a magneziului de la nivel muscular.
Da, recomand un consult la medicul tău.

| bubbles23 a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Nu știam că magneziul făcut la analize nu indică valoarea exactă de la nivelul muscular.
Mulțumesc mult pentru răspunsul frumos! Cu siguranță voi merge la un consult ^^

| Nirvanaaa a răspuns (pentru bubbles23):

Cu drag. happy Sănătate multa.

9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Ce varsta ai? Ai facut ecografie si radiografie sa vezi cauzele? Poate trebuie sa faci RMN sau CT

| Yuoia a răspuns:

Ciudat esti tu! Meriti sa fim rai.
Spasmele sunt de la lipsa de magneziu si mai ales de la lipsa miscarii. Vasele sanguine sunt blocate de pozitia pe scaun. Muschii se atrofiaza.
Restul spasmelor aparute sunt tot un fel de amorteala de la lipsa miscarii. Dar si de la lipsa de oxigen. Adica a aerului curat de afara.
Anemia feripiva e lipsa de fier in organism. Ce dracu mananci? Nu e nevoie de "cauze de aparitie" si nici de tratament. Mananca si tu multe legume, mai ales spanac, urzici (primavara), brocoli, fasole, sfecla rosie, varza.

| trophin a răspuns (pentru Yuoia):

Nu știu cine a scris ca e ciudat. Dacă nu știi pe ce parte e ficat, nu e vina mea

| Yuoia a răspuns (pentru trophin):

Helooooo!
Am comentat eu ceva de ficat pe fata sau pe dos?
Chiar meriti sa fim rai. O ceri singur.

| trophin a răspuns:

Ficat ca organ e pe dreapta, tu scrii pe stânga.
La câte chestii ai nu ar trebui pusa întrebare aici

| bubbles23 a răspuns (pentru trophin):

Am menționat că spasmele apar atât pe partea stângă a pieptului (pe la stern), cât și mai jos, pe dreaptă, în zona ficatului! happy

| trophin a răspuns:

Asta e simandicozitate