| lolec a întrebat:

de ceva timp simt niste intepaturi in partea dreapta sus exact la limita coastelor. simt intepaturi cam la 3 saptamani. la inceput credeam ca este apendicita dar nu are cum... dupa ma gandeam ca e ceva la ficat dar stiu ca ficatul nu doare deci ma gandesc ca am probleme biliare. Stie cineva despre ce este vorba?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| passispass a răspuns:

"Mă doare ficatul!" sau "Mă înţeapă ficatul!".
Ficatul nu doare în cele mai multe cazuri. Fiindcă este un organ care nu are o reţea de nervi senzitivi care să dea dureri. Capsula care înveleşte ficatul e prevăzută cu o puternică reţea de nervi senzitivi, aşa că apare durerea de ficat în cazuri rare, cînd o inflamaţie a ficatului sau o presiune generată de ficat apasă pe învelişul ce provoacă durerea.
Cînd poporul zice "Mă doare ficatul" este vorba despre dureri provocate de vezica biliară, mai ales cînd
s-au pus în mişcare pietrele existente în bilă.

| lolec explică (pentru passispass):

Deci in cazul meu este vorba de pietre? totusi cum reusesc sa scap de durere fara sa fac nimic?

| NoBodyByMe a răspuns:

Aaa stai putin, bila te doare si atunci cand mananci dulce sau prajit si nu.ti prieste...nu e neaparat sa ai pietre! eu in general pentru asta iau o pastila de no-spa, dar du.te la medic si vezi ce.ti zice