| Alex12Petcu a întrebat:

De curand (acum o saptamana) am fost la medicul stomatolog pentru a-mi pune aparat dentar. Recomandarea lui a fost sa merg intai la un medic chirurg si sa-mi scot cele 4 masele molare (sunt inca in interiorul gingiilor). Luni mi-am scos doua, iar vineri urmeaza sa-mi mai scot doua.
Mi-a prescris niste medicamente si cam aia a fost, excluzand durerea de moarte de dupa trecerea anesteziei.
Tot ce vreau sa va spun e ca sus, pe gingie, mi-au iesit 2 puncte negre, ca 2 capete de ata mici, iar daca apas usor pe ele, ma doare putin. Si nu sunt firele cu care m-a legat, alea sunt mult mai in spate si nu au cum sa ajunga pana acolo.
Eu abia vineri ma duc la el si abia maine dupa-amiaza pot, cel putin, sa-l sun si sa-l intreb.
Sunt putin ingrijorat.
Tin sa mentionez ca am 18 ani si fumez (ma gandesc sa nu fie de la asta, desi nu cred ca are legatura pentru ca am stat 24 de ore dupa operatie fara sa fumez.)
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este sange inchegat in cheag, in locul dintilor scosi.

| Alex12Petcu explică (pentru Bula):

Dar punctele alea care au ieșit sunt la o distanta de 3 dinți, ce treaba ar avea dinții scosi din fundul gurii cu zona falcii unde au ieșit acele mici "vârfuri de ață"?

| Sonia822 a răspuns:

Eu am avut extractii si dupa ce a trecut anestezia nu m-a durat nimic. Pt ca au fost bine facute. Ti-as recomanda sa mergi la alt medic. Cauta specializarea ENDODONTIE. Cine nu are aparatura la cabinet recomanda extractie. Un medic endodnt are microscop, doar daca ala iti zice sa le scoti, atunci suntde scos! Eu am fost la 4 cabinete, mi-au spus ca sunt de scos, am ajuns la endodont, mi le-a facut, pentru ca avea cu ce! Citeste si ce e PRF- ul! Documenteaza-te si nu te duce oriunde, doar pentru ca e mai ieftin.

| Alex12Petcu explică (pentru Sonia822):

Nu a fost ieftin deloc. Extracția de sus 500 de lei total (ambele), și jos 600 total.