| TheCubeBoy a întrebat:

Buna TPU
de curand am descoperit ca am probleme de vedere si anume ambliopie am dioptria +0.75 pe dreptu si +2 de stangul si eu vad doar cu ochiul drept
intrebarea mea suna asa:
stiu ca avand ambliopie nu pot practica anumite meserii de exemplu sofer profesionist pentru ca nu am o vedere binoculara.
dar pot practica meserii in domeniul IT din moment ce eu am doar un ochi bun?
cel mai buna raspuns funda!
mutumesc aniticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dracoola a răspuns:

Da, poti practica orice meserie mai putin militar sau aviator si sofer profesionist. Eu am lucrat ca editor imagine si am ambliopie, vad tot numai cu ochiul drept, cu stangul mai greu. Poti avea si permis de conducere categoria B.

4 răspunsuri:
| digital7shady a răspuns:

Da, nu vad de ce. Mananca multi morcovi, stai mai departe de monitor si da luminozitatea mai mica, sa nu iti soliciti prea mult ochiul.

Răspuns utilizator avertizat
| digital7shady a răspuns (pentru TheCubeBoy):

Intreaba pe un site specializat, sau un doctor oftalmolog.

| digital7shady a răspuns:

P.S. Incearca si sa folosesti display alb-negru in loc de color, mai ales daca vrei sa devii programator.