| Voiculouise a întrebat:

De curand am fost la dentist pentru ca trebuie sa imi pun aparat dentar. Ortodontul mi-a spus ca nu am suficient loc si e nevoie sa imi extraga maselele mintii. Faza e ca ele nu au erupt inca, deci trebuie sa ma opereze. Multi oameni mi-au spus ca nu e in regula daca mi le extrag de acum *am 15 ani*. Credeti ca e normal sau ar trebui sa consult si alt orodont?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| akaa a răspuns:

Eu cred ca e ok. Ca sa iti poata evolua dantura cum trebuie nu cred ca e un impediment varsta. Stiu persoane care au fost operate la o varsta mai frageda decat a ta si aveau probleme mult mai mari. Poti cauta si videoclipuri pe net.

| PeFuga a răspuns:

Alt ortodont o sa iti recomande acelasi lucru. Sau extractie de premolari, dar mai bine ii păstrezi pe aceia pentru ca au rol important.
Cei care si-au dat cu părerea stau tot medici ortodonti? Sau cunostinte de-ale tale care nu au nici o treaba cu medicina dentara? Nu ai nici un motiv sa păstrezi molarii de minte, varsta nu este un impediment. Poti amana extractiile doar daca doresti sa amani începerea tratamentului ortodontic.

| Maftei_Mihaela_1994 a răspuns:

Ba e foarte in regula. Oricum o sa ti le extragi cândva.mai bine o faci acum.