Eu am purtat aparat mobil si puteam sa port in continuare, doar ca s-a rupt :)) si am ramas doar cu aparatul fix, eu recomand aparat fix. Diferenta este ca: aparatul fix este lipit de dinti intr-un fel, adica nu-l poti da jos, el arata asa
http://chestiuniserioase.files.wordpress.com/2012/05/aparat.jpg?w=300&h=175
Adica nu poti da jos patratelele alea, le da doar dentistul.
Iar aparatul mobil este acel aparat care il poti da jos din gura, dar eu tot ma jucam cu el in gura si s-a rupt :)) de obicei il dai jos atunci cand te speli pe dinti ca sa speli si aparatul, aparatul mobil arata cam asa
http://tb.ziareromania.ro/......piilor.jpg
adica il dai jos din gura
Am uitat sa zic ca aparatul fix il speli in felul urmator, cu peria de dinti si dupa ce pui aparatul iti da dentistul o periuta mica ca sa o bagi prin spatiile alea mici dintre chestiile alea albastre.
Eu ma simt mai bine cu aparat fix.Si recomand sa iti iei si tu. Eu in prezent port aparat dentar fix :)
Sper ca te-am ajutat!
Bafta! :*
Bună! Înca port aparat dentar. De la aparatul dentar fix la cel mobil este mare diferență,de preț nu mai spun. Depinde ce vârstă ai,daca ești înaintat va trebui fix clar. Doar la copiii mai mici se pune mobil. La acel fix,nu îl poți da jos,iar cel mobil îl poți da,eu zic că,ar fi incomod,te duci cu prietenii la un restaurant ceva și iți dai aparatul jos... Va trebui să ai mare grijă ce mănânci, să nu îți cadă acei bracketi. Asta nu o poți alege tu, ci medicul dentist, ți-am spus, e imposibil să vezi persoane de 15 ani + cu aparat dentar mobil, cel puțin nu am văzut. Cam atât, restul te poți interesa de pe internet, o seară plăcută!
Mersi de raspuns!
Deci din ce am inteles daca as purta aparat mobil, l-as purta degeaba.(am 17 ani)
Probabil ca totul a fost o vrajeala de-a doctorului sa-mi ia banii sau nu avea experienta.
Nu ai pentru ce. Să știi că, cunosc o fată care are 13 ani și are aparat mobil, probabil îl are de la 11 ani. La aparatul dentar fix,va trebui să te duci lunar la control,pentru a ți-l strânge. După terminarea tratamentului,va trebui să mai porți un aparat dentar mobil doar seara,în legătura cu prețul, te vei înțelege cu medicul tău ortodont. Nu mai spun că, înainte să ți-l pună, mai trebuie și radiografii, costă și alea în jur de 300 lei, poate mai bine. Cheltuială mare. Salut!
Pai an primul rand unul este fix si unul mobil si mai ieste diferenta ala mobil til poti da jos si dc til dai jos tise deformeaza dinti si cu ala trebuie sa mergi lunar sa til stranga .....ala fix e mai bun til pune si nai nici o treaba
Pai cel mobil il dai jos si cel fix nu ai cum sa il dai pentru ca e pus de dentist si nu mai el stie cum bafta!