| dienutza21 a întrebat:

De la varsta de doi ani am astm bronsic. Toti prietenii mei fumeaza credeti ca as putea incerca si eu? Stiu ca nu este bine dar sunt foarte curioasa... vreau doar sa vad cum e...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Adrianetc a răspuns:

Si eu am astm bronsic, daca o sa incerci o sa tusesti ca un tanc, si 2 nu o sa-ti placa deloc, o sa te afecteze mult mai rau decat pe cei normali mai ales ca noi avem acel sunet in torace si obosim si mai repede. pup

10 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Buna!

Asa incep toti!
" vreau doar sa vad cum e..."
Dar tu fiind si astmatic pentru tine sa fumezi este mult mai periculos, crede-ma nu merita nici macar sa incerci daca tii cat de cat la sanatatea ta.
Numai bine iti doresc!

| KaterinkaBoy a răspuns:

Nu.Starea de sanatate nu-ti permite.Plus,nici nu e asa cool.Crede-ma pe cuvant ca iti aduce doar necazuri.

| Miruna3094 a răspuns:

Mai bine nu incerci, o sa iti pui sanatatea in pericol doar pentru a fi la fel ca prietenii tai. Daca iti sunt prieteni adevarati si stiind de ce boala suferi ar trebui ca ei sa te sfatuieasca sa nu incerci.
Si crede-ma nu e nicio placere in a fuma oh go on

| Claudiu950 a răspuns:

Buna! Se pare ca stii ca NU E BINE, ba chiar NU E BINE DELOC! Cu siguranta stii ca fumatul duce la distrugerea danturi, a plamanilor si in cel mai rau caz poate duce la MOARTE! Deci, eu te sfatuiesc sa nici nu ti un fir de tigara in mana caci contine o multime de droguri si daca esti chiar asa de curioasa ia-ti o tigara electronica dar scoate toata nicotina din ea! Sper sa iei alegerea corecta spunand NU! fumatului si este si mai bine sa nici nu iti iei o tigara electronica! BAFTA!

| onii1997 a răspuns:

Nu este bine sa incepi sa fumezi pentru ca toti spun ''vreau doar sa vad cum e''. si apoi inca o data si tot asa...pana devin dependenti
Find asmatica nu e bine, e si mai rau pentru tine decat pentru o persoana normala... sfatul meu este sa nu incerci... daca stii ca este gresit, abtine-te de la lucrurile care nu iti fac bine

| GabiiHaș a răspuns:

Daca vrei sa mori de cancer...

| PrecioussGirl a răspuns:

Vrei doar sa vezi cum e si daca ti se pare interesant atunci ce faci?
sfatul meu este sa nu incerci mai ales avand in vede starea de sanatate.
nu vad nimic palpitant, interesant, misto in a fuma. pe langa faptul ca sunt niste bani aruncati, cu timpul ti se mai ingalbenesc si dintii, si degetele in care tii tigarea, si mirosi numai a tutun... plus multe alte consecinte.
daca chiar iti sunt prieteni nu te-ar lasa sa faci asta. si daca bat apropouri atunci mai bine iti cauti alt grup de prieteni. oh go on nu se merita sa stai printre astfel de persoane.
si la mine majoritatea fumeaza si nu am incercat niciodata asta si nici nu vreau. pana la urma sanatatea mea e mai importanta decat un... moft.

| 69dacăvrei a răspuns:

Nu!

| Peter28 a răspuns:

Mai bine nu fa asta ca iti distrugi plamanii si pe deasupra ai si astm bronsic. Mai bine nu te mai uita la ei lasa-i sa se distruga pe dinauntru, tu sa le spui asa :"Mai bine lasati-va de fumat, ca mai rau va faceti.". Pana la urma, lor le va fi foarte rau si isi vor aduce aminte de vorbele tale si vor spune:"Uite ce prosti am fost. Puteam sa o ascultam atunci cand ne-a spus sa ne lasam". Eu doar atat spun, nu cred ca merita.

| christabell a răspuns:

Nu fuma si nici macar sa nu stai in fum! Fumul face rau, dar combinat cu astm face ravagii.