| angelBlack00 a întrebat:

de mai de mult am observat ca am o alunita cam "subreda". si cu timpul s-a cam crapat. azi am observat ca o parte ( una din cele mai mari) s.a rupt. nu mi-a curs sange. ce credeti ca ar trebui sa fac? e grav? trebuie neaparat sa merg la medic? daca da, pot amana cu 2 saptamani vizita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| GaBrYeLa18 a răspuns:

Buna! Ar trebui sa mergi cat mai repede la doctor caci nu e de glumit cu alunitele caci unele pot fi cancerigene! Daca trebuie neaparat sa amani 2 saptamani bine...dar ti-am zis alunitele sunt periculoase! Succes si chiar sper sa nu fi patit nimic!happy

| zozoMik a răspuns:

Bunasad
Pai...din cate stiu eu alunitele sunt, din punct de vedere medical, aglomerari de celule pigmentate, care pot aparea oriunde pe corp.
Cele inofensive au de obicei o forma regulata si o culoare maro inchis ( diametru de 6 milimetri sau mai mici) fiind binedelimitate.

Trebuie sa mergi la medic doar daca alunita ta se incadreaza in categoria alunitelor maligne acestea fiind : asimetrice, cu margini neregulate, exagerat de negre, albe, rosii.

Am avut si eu o alunita si lafel..crescuse in marime....adica la atingere se simtea diferenta...si la un moment dat s-a rupt..tot la fel. fara nici o durere, sangerare sau cv de genul.
Eu nu am patit nimichappy
Sper ca ti-am fost de ajutorhappy