anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De o luna si o saptamana nu mai mananc carne si uneori sa simt obosita, nu stiu daca este de la asta sau nu. As vrea sa stiu ce pot face sa previn anemia si alte complicatii datorate insuficientei de vitamina B12 si a fierului. Am renuntat la carne brusc. Am 15 ani. As vrea sa stiu daca ar trebui sa iau niste suplimente de vitamine de la farmacie sau daca este suficient sa consum o serie de alimente(precizati-le) bogate in B12 si fier. Daca se poate sa imi raspunda cineva cu experienta sau cineva care a trecut prin asta(sa renunte la carne brusc). Va rog mult sa ma ajutati! Nu vreau sa reincep sa mananc carne, poate daca este neaparata nevoie sa mananc peste o data saun de doua ori/luna, dar doar la inceput. Sunt constienta de ce se poate intampla din cauza nivelului scazut de fier si B12 de aceea vreau sa previn.
Sper sa fie cineva care sa ma ajute! Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| erika13 a răspuns:

Nu sunt vegetariana, dar cunosc mai multe persoane care nu mananca carne, dar consuma o data pe sapt.peste,suplimente aliment.,iti dau o idee, intra pe site dr.oz de la euforia tv, acolo gasesti meniuri complete pentru.vegetarieni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sunt vegetariana,de fapt vegana,adica nu consum nici un fel de produs de origine animala cum ar fi lactatele,ouale,nu port blana,piele, nu folosesc produse cosmetice testate pe animale, etc.

Ca sa revin la subiect am sa-ti spun ca ai facut o alegere buna renuntand la carne deoarece este foarte nociva in special cea pe care o cumparam de la magazin.Carnea contine adrenalina,hormoni,pestcide,antbiotice,coloranti,si crede-ma ca nu contine fier mai deloc pentru ca animalele din fermele intensive nici macar nu se pot misca, au o hrana nesanatoasa, stau in locuri inchise lipsite de lumina soarelui.Deci nu sunt sanatoase.

Vreau sa te felicit ca ai adoptat o dieta vegetariana,iar pentru lipsa fierului,legumele si frunzele verzi sunt cele mai potrivite,acelea sunt bogate in fier(ex. spanac, salata, etc).
Iar pentru lipsa vitaminei B12 nu cred ca este o problema, daca bine stiu lactatele si ouale contin asa ceva.Plus ca ar trebui sa-i luam de exemplu pe cei care nu au pus in viata lor gura pe carne si totusi sunt sanatosi si chiar mai energici decat omnivorii.
Daca nu ai auzit de site-ul www.svr.ro n-ar strica sa-l vizitezi,acolo ai informatie despre asa ceva cat cuprinde dar si multe altele.

Eu sper ca ti-am fost de folos si bafta in continuare, nu-ti face griji.

Pa, pa.

| rolly3342 a răspuns:

Esti prosta de multi ani, nu vegetariana.cum dracul sa fii vegetariana cand mananci carne? nici eu nu am mancat multa vreme carne, din scarba, ma gandeam ca mananc animale...dar mi-a trecut si mi s-a impietrit inima acum si nu imi mai pasa de nimic.de multe ori ma indoiesc si de Dumnezeu.m-am gandit sa imi tai venele dar cea mai de pret calitate a mea e ca nu sunt egoist (inca)

| Aly28 a răspuns:

Buna,eu sunt vegetariana de multi ani.Nu mananc carne propiu ziza.gen din cioba,friptura, salam, etc.Doar in pizza(salam), si cateodata imi iau salata cu pui de la mc, sau daca ma duc undeva si nu pot refuza.carne tocata,sau o pulpa de puisad.Mie sincer nu-mi placea carnea deloc,nici cand eram la gradinita, dar eram obligata sa mananc, si pot spune ca de la varsat de 10 ani mananca asa si acum am 18.Nu cred ca nu se poate trai fara carne,atat timp cati consumi lapte,oaua,branza, fructe, legumehappy

| Aly28 a răspuns:

Multumesc rolly3342 dar mancanc o data la jumate de an carne,daca se poate numi asa laughingsi mai bine ti-ai vede de viata ta, si de incercarile de sinucidere, poate cine stie reusestihappy