| Alli23 a întrebat:

de vreo 2 ani am foarte des palpitatii, ameteli si uneori simt ca nu am aer.
am 14 ani. M-au consultat 5 pediatri, un endocrinolog si un cardiolog pana acum, toti acestia mi-au zis ca sunt perfect sanatoasa, ca nu am motive de ingrijorare, sa stau linistita, sa ma odihnesc si sa mananc, ca imi va trece. daca totusi sunt sanatoasa, de ce mi se intampla aceste palpitatii si ameteli?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Palpitatiile nu afecteaza sanatatea sunt produse de psihic, consulta un psiholog

| StefanKogut a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce prostie ai putut sa spui!

| mihaicelsfant a răspuns:

Nu mai fuma sau lasa cafeaualaughing) si manaca si bea apahappy

| AnaAnna20 a răspuns:

Mi se intampla si mie ca brusc sa imi bata inima ff tare si sa simt ca nu mai am aer, insa daca stau putin la geam imi trece in 2-3 minute. Am crezut initial ca sunt un tip de atacuri de panica, insa nu aveam un motiv pentru a ma panica. Am fost la un medic care mi-a spus ca nu este nimic grav si ca se va rezolva happy deci banuiesc ca o sa treaca odata ce trece perioada de adolescenta, deoarece cred ca e ceva legat de hormoni(nu prea inteleg nici eu cum ar putea sa fie legat de hormoni, insa am foarte mare incredere in acel medic care m-a tratat de mai multe ori cum bine). Asa ca asculta-i pe medici esti ok! sper ca te-am ajutat! happy
Ps si eu am tot 14 ani asa ca e aceeasi chestie cred happy

| anonimg a răspuns (pentru AnaAnna20):

Pentru tine si Alli23.
"Cauze ale palpitatiilor
Inima are nevoie de echilibru si normalitate pentru a functiona bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru sistemul electric al inimii: modificarile prezente in cadrul sistemului electric pot duce la scaderea capacitatii inimii de a pompa sangele.

Nivelele anormale de electroliti (potasiu, magneziu, calciu) pot provoca palpitatii. Anemia si hiperdiroidismul ar putea fi, potentiale cauze ale palpitatiilor. Pentru ca suntem inconjurati de substante chimice, multe dintre acestea pot provoca palpitatii care au actiune asemanatoare cu adrenalina asupra inimii si care o fac iritabila.

Printre stimulii comuni se enumera:
- cafeina;
- tutunul;
- alcoolul;
- medicamentele eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi pseudoefedrina (care se gaseste in preparatele reci si unele medicamente pe baza de plante);
- drogurile ilicite, inclusiv cocaina, amfetamina, marijuana, etc."
Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/......tiile_8952 (a se citi tot articolul).
Poate sa fie si o aritmie. Cauzele pot fi multe si necunoscute. Una dintre ele este dieta.
Creste consumul de: calciu, magneziu, potasiu, uleiuri (adica banane-> potasiu, nuci-> perfecte pentru inima{nu mai mult de 4-5nuci/zi}, struguri, anghinare).
Redu sau elimina consumul de: bauturi excitante, alcoolice si grasimi saturate(carne, lapte, banza, oua).
O alta cauza poate fi alergiile alimentare (cand ai o alergie se produce in organism substante toxice).
O alta cauza sunt toxinele: alcool, tutun, cafea (banuiesc ca orice tip de cofeina).
O alta cauza este reprezentata de factorii hormonali (functionarea hiperactiva a glandei tiroide).
Sursa: http://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie pag.67
Pentru calciu foloseste portocale, nu lapte de vaca.