anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU
Deci am 13 ani (În octombrie fac 14), Sunt fata, am 1.57 și cantaresc în jur de 58 kg...Cat de mult ar trebui sa slăbesc ca sa ajung la o greutate sănătoasă? (Și care e aceea?) Și cum ar trebui sa o fac pe mama să mă lase sa slăbesc? (Mama mea e obsedata sa mănânc mereu sad Și dacă slăbesc un gram sau refuz sa mănânc seara deja spune ca cad de pe picioare, ca mergem cu ambulanta sa îmi pună perfuzi și c**aturi din astea :/ )Am început sa mă tau (Din nou) din cauza asta si nu mai stiu ce sa fac ca sa fiu și sa arat sănătoasă :, (
Ah și cum as putea sa trec peste tristețea asta (Gen cu un sport sau ceva...Dar care se poate face acasă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| RoseBlack01 a răspuns:

Buna. 47 de kg ar fi ideal pentru tine. In legatura cu mama ta explica i frumos ca vrei sa fi slaba, ca nu ti doresti sa o superi dar ca o rogi sa ti respecte aceasta decizie pentru ca pana la urma e si pentru sanatatea ta. Iar cu depresia, daca ai face sport ti ar mai disparea aceasta stare. Te rog insa sa nu te mai tai, nu rezolvi nimic cu taieturile. Incearca sa faci sport csnd simti aceasta nevoie sau sa dai cu pumnii intr o perna..nu stiu, dar dosr nu o mai face.

| RalucaAime a răspuns:

Draga mea, te sfatuiesc sa faci sport cat de des poti, poti sa iesi la alergat seara, daca nu vrei asta, atunci, pe yt sunt niste tutoriale de "tae bo" care solicita destul si care te vor ajuta sigur. Legat de mama ta, spune-i ca nu este sanatos pe viitor sa te mai ingrasi, si ca ar fi bine sa tii putin regim, dar nu infometandu-te. Trebuie sa incerci sa mananci mai sanatos, fara zahar, de preferat fara grsimi, si in functie de grupa sanguina pe care o ai trebuie sa inlaturi anumite alimente din alimentatia ta. Succes! Nu e un capat de tara, trebuie sa fii puterinca, in viata se intampla chestii mai rele.