Si eu sunt adolescenta si ma confrunt si eu cu aceeasi problema a ciclului neregulat. E imprevizibil, vine cand vrea. Asta e, invatam sa traim cu el. Sunt si multe femei care au exact aceeasi problema. O doctorita ginecolog iti va face niste analize sa vada daca nu ai probleme grave la ovare sau la uter. S-ar putea doar sa nu fie destul de dezvoltate, de aia sa intarzie menstruatia, s-ar putea sa ai lipsa vitaminelor esentiale pentru un ciclu regulat sau s-ar putea sa ai alte probleme. Numai doctorul vede si poate interpreta analizele. Dar o data cu varsta, ciclul poate sa-si revina si sa se regleze.
Astfel de dereglari hormonale se intampla daca esti in adolescenta.Intarzierea menstruatiei poate fi si de la stresul provocat de scoala sau diverse treburi de genul asta. Daca ti-a venit prima menstruatie de curand asa se intampla. Tine un pic mai mult si uneori intarzie.In 2 ani ori mai mult se va regla.Consulta totusi un medic fiindca e posibil sa ai amenoree si s-ar putea sa iti dea niste anticonceptionale.cat despre partea cu cantitatea mare....cred ca difera de la femeie la femeie/fata.O menstruatie normala dureaza 7 zile.Intreaba medicul si despre asa ceva fiindca e posibil sa fi facut vreo infectie sau ceva.
FCatalinf întreabă: