| ღДℓἷʂմƙᾄღ a întrebat:

Deci azi m-a sunat bunica sa ma intrebe ce fac. Ea stie ca am varsat de vant. Si a ajuns sa ma intrebe si unde am, si cand i-am spus ca am si in ochi, pe cerul gurii, si in gat, mi-a spus ca s-ar putea sa fie varsat negru. De asemenea, mi-a mai spus ca pe vremea ei se faceau vaccinuri contra varsatului negru, si ca acesta e forma agresiva a varsatului de vant. Chiar exista varsat negru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Varsatul negru este denumirea populara a variolei, boala care a fost eradicata prin vaccinare de 50 de ani. pana si vaccinarea a fost sistata de aproape 30 de ani. Nu ai variola, stai linistita, ai o forma mai eruptiva de varicela.

| ღДℓἷʂմƙᾄღ explică (pentru Brigaela):

Multumesc mult! M-am speriat foarte tare.

3 răspunsuri:
| chocco1995 a răspuns:

Eu personal nu am auzit de varsat negru, pe vremea bunicii tale poate asa se numea varsatul de vant, acum se numeste doar varsat de vant!

| Manfred a răspuns:

Habar n-am daca exista sau nu, dar eu am avut pana si pe uretra si inca sunt viu asa ca poate delira...