| AntoniaOrman a întrebat:

Deci eu traiesc cu un singur rinichi functional si nu prea am voie sa fac efort. Nefacand multa miscare, ma ingras repede. Ce pot face in privinta asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Incearca sa mananci putin, fara grasimi, produse fainoase si zaharoase.
Totodata incearca sa te misti (plimbi pe jos) mai mult, cel putin jumat- o ora zilnic.

| anonimg a răspuns:

Pe langa alte sfaturi bune care le-ai primit mai adaug si eu vreo doua: sa bei apa mai multa si sa reduci masa de seara la una extrem de saracacioasa.

| CuriousStuff a răspuns:

Daca rinichiul e functional si e integru ai voie sa faci sport si chiar efort moderat... Nu trebuie sa tragi vagoane ca sa nu te ingrasi, alergatul si/sau cateva exercitii fizice sunt suficiente. Daca rinichiul pe care il ai e si ala afectat in vreun fel si medicul ti-a spus clar ca nu ai voie sa faci niciun fel de efort oricat de mic ar fi, singura solutie e un regim drastic. Dar ma indoiesc ca a doua varianta e cea care se aplica in cazul tau.