| XsentAna a întrebat:

Deci, varul meu a luat varicela de la un baiat si, inainte ca varul meu sa o depisteze m-a pupat pe obraz, pentru ca am jucat cu totii ( toata clasa ) adevar sau provocare.
Si, ieri mi-a fost rau, am avut febra, m-a durut capul, n-am avut pofta de mancare. Azi dimineata am observat ca am cateva bubite pe picioare. Dar putine. Oare am varicela? Sau nu?
Funda obligatoriu! Va pup :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta ai varicela...

Bubele de pe picioare nu sunt de la varicela...e imposibill
Pentru ca primle bube apar dupa 14 zile.

Incubatia (perioada de cand s-a produs contactul infectant si pana cand apar primele semne clinice ale varicelei) este de 14-21 zile. Acest lucru inseamna ca eruptia apare de obicei dupa doua saptamani dupa contactul cu persoana bolnava.

In primele 1-3 zile de boala pot aparea febra, dureri de cap, dureri musculare.

Eruptia apare initial pe trunchi, sub forma de bubite rosii, marunte. La 12-24 ore apar veziculele (cu continut lichidian clar), asemanatoare unor "boabe de roua". In cateva zile, continutul veziculelor se modifica, devenind tulbure si se acopera de cruste (coji).

Stadiul de crusta poate tine 10-20 zile. Pacientul nu mai este contagios din momentul in care dispar veziculele si locul acestora este luat de cruste.

In evolutia bolii apar 2-3 valuri eruptive, astfel incat se pot vedea pe piele leziuni in diferite stadii. Cu cat varsta pacientului este mai mare, evolutia poate fi mai serioasa, insotita de complicatii.

Eruptia poate aparea si pe mucoase (in gura, interiorul pleoapelor, mucoasa anala, genitala) dar si pe pielea paroasa a capului. Mai pot aparea: febra (nu foarte inalta, rar peste 39 grade Celsius), raguseala, tuse productiva, secretii nazale abundente. In situatia in care apar complicatii, apar si alte semen de gravitate.

Pacientul trebuie obligatoriu sa fie vazut de medic pentru a se pune diagnosticul corect. In lipsa medicului NU se poate pune diagnosticul de varicela! Medicul de familie declara in sistemul national bolile contagioase. In plus se pot evita astfel complicatiile.

3 răspunsuri:
| XsentAna explică (pentru anonim_4396):

Multumesc! PS: Mi.au mai aparut si cateva bubite pe spate..deci nu stiu ce sa cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru XsentAna):

Nu e varicela... bubele apar dupa minim 14 zile!
Cati ani ai?

| XsentAna explică (pentru anonim_4396):

14