Posibil sa ai ochii uscati. Incearca sa faci acea regula 20 × 20 × 7. Adica dupa 20 de minute in care te uiti la ecran privesti timp de 20 de secunde un obiect aflat la 7 metri distanta. Pe mine ma ajuta sincer. Iar in pauze fa niste miscare, in felul asta nu te vor durea 'toate cele' cand mergem la scoala. Incearca si sa te hidratezi, iar daca e posibil sa nu stai mai mult decat e necesar cu ochii in ecran. Poti merge si la o farmacie pentru niste picaturi. Daca inca ai probleme dupa o luna, mergi la oftalmolog. Iti poti lua o pereche de ochelari cu lentile cu protectie pentru lumina albastra (cea emisa de ecran; nu e musai sa ai miopie sau alta problema ca sa ii porti, doar ca te protejeaza de acea lumina ce iti afecteaza ochii). Clipitul este in general un efect al ochilor uscati.
Sau daca ti se agraveaza tic-ul sau problemele la ochi, ar fi bine sa mergi cat mai rapid. Initial am spus o luna gandindu-ma ca daca reduci timpul petrecut in fata ecranelor si iei niste picaturi / bei mai multa apa te va ajuta, insa daca nu functioneaza mergi la oftalmolog, el stie cel mai bine.
Salut, mulțumesc mult de răspuns. Folosesc niște picături pe care le folosește și mama de aproximativ o lună și jumătate. De aceea am decis să întreb și pe acest site. Nu știu dacă face vreo diferență detaliul ăsta sau nu, dar ambii părinții au miopie și poartă ochelari. Și da, mă hidratezi, fac sport și ies afară în fiecare zi după orele online și încerc să evit ecranul cât de mult posibil după orele zilnice de online.