| anonimhm12 a întrebat:

Buna TPU! Din noiembrie am observat un ganglion de marimea unui bob de fasole pe partea dreapta a gatului. E mobil si nedureros. Mi-am facut hemoleucograma care a iesit ok si o ecografie sa nu cumva sa fie marite splina si ficatul (si aia a iesit ok) si medicul mi-a zis ca nu am de ce sa ma ingrijorez in legatura cu ganglionii. Totusi, inca nu a disparut ganglionul si mai am unul foarte mic (mai mic decat un bob de mazare) mai jos tot pe partea dreapta. Mentionez ca nu am alte simptome. Nu se vad niciunul daca stau normal si desi analizele au iesit ok tot ma ingrijorez si am impresia ca sufar de o boala care nu poate fi diagnosticata. Am fost racit de vreo 2 ori prin toamna si de fiecare data am avut probleme cu gatul. Ati avut si voi genul asta de experiente? E ceva comun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am avut unul pe picor. A trecut de la sine dupa 15-20 ani. Poti sa mergi la un dermatolog. Poate fi o punga de grasime.

| relian a răspuns:

Vorbesti despre ganglionii de la git, cei micuti care ii poti pipai chiar si cand sunt foarte mici, sau vorbesti despre alte formatiuni?
Ganglionii limfatici de la gat, daca sunt inflamati ar avea 2 cauze.
1- o infectie pe undeva in corp, ganglionii produc mai mult, cauza pentru care se inflameaza.
2- alte cauze, chiar si fara infectii, gen boli autoimune, drenaj dificil, amigdalite cu probleme, etc

Daca ai fost la medic si a spus ca este in regula, cauta alt doctor, unu mai bun care sa iti ofere un raspuns clar, nu povesti.

| gabicoo a răspuns:

Poți să faci o ecografie la gât ca să fii sigur.