...poarta ochelari o buna perioada de timp!
.dar de obicei schimbarile la ochi sunt ireversibile!
Pai.ca sa stii si tu -0, 5 ...nu e chiar asa de grav.
poti face "exercitii" la niste clinici cred ca se numesc unde te pune la niste aparate timp de cateva min. si eu am fost. ca eu am dioptria de -2.50.
Pai...Ce iti da medicul este cel mai bine. o sa porti ochelari timp de un an ( asa am si eop). Deci, alege-ti niste ochelari cu rama draguta si bafta.
Da...porti ochelarii ceva timp, cam 1 an.sau 2...depinde.cum crede doctorul. si apoi nu va mai fi nevoie :*
Exista,eu am avut tot ca tine -0.5 si aveam programare la oftamolog sa imi iau lentile, am preferat sa merg in delta , si cand am venit acasa nu am mai mers vreo 5 luni, cand am mers aveam -1, acum mi-a urcat la -2.5,port lentile de contact,dar creste genetic asa a fost "scris" dupa ce ai inceput sa ai miopie.
Acum la intrebarea ta,da, exista operatie pe care si eu vreau sa o fac, aproape 2000euro, depinde de clinica, dar medicii nu recomanda sa o faci mai repede de 20 ani, eu vreau sa o fac la 21-22, pentru ca recidiveaza daca o faci mai repede, acum am 20, dar vreau sa o fac o data si nu de 2 ori si acum si doamne fereste si pe la 22, 23 ani,asa ca mai astept
PS:Se merita operatia, mai sunt si unele probleme, de exemplu noaptea vezi in ceata cand conduci
In nici intr-un caz ochelari!
- 0, 5 este foarte putin,totusi este ceva afectat dar nu e grav. Nu te grabi la ochelari, e garantat ca-ti poti reface vederea. Stiu multe exercitii pentru ochi, eu m-am tratat. Pot sa ti le trimit pe mail intr-un document. Nu te grabi la ochelari! mess: sexy.bear43 adauga-ma
P.S.: se reface 100 % vederea. Funda?
Salut! Modalitatea standart-corectia cu ochelari insa aceasta nu garanteaza nimic. miopia ta poate progresa. Vederea de obicei nu este reversibila, doar daca este vorba de organismul in crestere -cati ani ai?
In orice caz exista o metoda, mai recenta, pentru corectarea defectelor de vedere, fara ca sa porti ochelari. Stiintific se numeste ortocheratologie si este foarte noua pentru Romania. De mai mult timp se practica la Kiew si la Chisinau.
esenta este urmatoarea: lentile speciale, terapeutice, se aplica pe ochi inainte de culcare, iar dimineata se scot, si vederea revine la normal Ziua nu porti nimic-nici ochelari, nici lentile de contact!
Dar, de ce spun toate astea-utilizarea regulata a acestor lentile (fiece noapte) poate face ca miopia ta nu doar sa nu progreseze ci si sa dispara- deoarece este o dioptrie mica pana ce.
iti mai pot oferi si un mail, al medicului meu, www. oftalmocorect@gmail.com Bafta!
Mindfulness întreabă:
Anonim2113 întreabă: