| SugarLips a întrebat:

Dupa ce am aflat ca am miopie, cu dioptria de -0.5 mi s-a zis ca ar trebui sa port ochelari pentru toata viata, pentru departare, la nevoie. Am aflat de asemenea de acea operatie cu laser pentru reducerea dioptriilor la 0, din pacate se face debea dupa 20 de ani. Ce vroiam sa intreb este legat de lentilele de contact, sunt recomandate la 13 ani? Daca a-ti purtat imi puteti spune ce riscuri sunt si care sunt mai bune, cele zilnice care se arunca dupa folosire sau cele pe o luna sau mai mult.multumesc! Funda:* ( puteti adauga si alte detalii despre lentile )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

0,5 cu minus nu inseamna miopie. Inseamna doar niste ochi obositi. Poarta ochelarii recomandati, mai redu substantial din timpul pe care il petreci la calculator sau la tv (ca si asa iti obosesti ochii cu temele scrise si citite) si ai sa vezi ca dupa cateva luni nu o sa mai ai nevoie de ochelari. Ti-o spun din proprie experienta. Oricum, nu te teme ca ochelarii o sa-ti rapeasca din frumusete. Poate ca vei deveni mai interesanta si mai sexy cu niste rame bine alese. Inima buna si cap limpede iti doresc!

| FastAndFurious a răspuns:

Sora-mea a purtat de fapt a incercat sa poarte pentru ca ii era jena cu ochelarii.
N-a suportat senzatia ( era intr-a opta atunci) si si-a gasit niste rame care s-o avantajeze ( nu e un model modern, sincer), si de atunci ii poarta.
Daca tu n-o sa ai senzatia de corp strain, poti sa le porti, dar nu tot timpul. cel mai comod e cu ochelarii, o sa vezi.

| DumiY a răspuns:

Buna!
Eu una port ochelari de 2 ani (acum am 13 ani) si am + 1.5 este destul de mare. Doctorita mi-a zis sa port ochelarii pana imi refac vederea. Eu ma duc din 6 in 6 luni la control. Tu ca ai 0.5 nu ai cum sa porti toata viata. Poate acel doctor nu ti-a zis bine.
Din cate stiu ca operatie de laser nu este foarte buna.
Acum ramane la alegerea ta.
Pa, pa si multa sanatate!

| DumiY a răspuns:

Uite aici 2 site-uri despre lentilele de contact pentru vedere http://www.ziare.com/articole/lentile+contact+vedere

http://www.optimed.ro/......ivesc.html

Sper sa te ajute!

| RodicaBinar a răspuns:

Ochiul este singurul organ care nu creşte, deci vârsta nu e o problemă. Singura este igiena (se presupune că o persoană mai tânără nu ar fi la fel de responsabilă ca un adult). Eu recomand lentile cu purtare zi şi noapte ( http://www.optiness.ro/categorie/lentile-de-contact-zi-noapte ), adică le porţi continuu timp de 30 de zile, mai pui nişte picături în ochi pentru hidratare, apoi le arunci şi iei altele. Dacă vrei pentru mai mult timp, există lentile anuale, doar că în fiecare noapte trebuie să le scoţi să le ţii în soluţie. Aici depinde de tine.
În plus, ele sunt făcute din materiale super moi şi hidratate, ca să nu zgârie sau să usuce ochii.
Mai există şi cele zilnice, dar cheltui prea mulţi bani cu ele.
Vezi acolo pe site-ul ăla, au cele mai ok preţuri, din ce am văzut eu.