| Bianca_Alexandra_1989 a întrebat:

Buna TPU dupa cum v-am mai spus alaltaieri am avut un mic accident si m-am impuns cu un creion in stomac.Am incercat sa scot ce a mai ramas dar nu prea am reusit si e inrosit imprejurul ranii.La medic nu ma pot duce pentru ca sunt in sat si doar peste o saptamana ma duc in oras.ce sa fac? e problema daca a mai ramas un pic sau e doar o urma? Am folosit baneocin unguent si praf si am mai folosit tetraciclina unguent.Sa continuu tratamentul? funda si vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ar fi TREBUIT să SCOŢI acel capăt de mină/grafit cu vârful unui ac pe care-l dezinfectezi în prealabil cu alcool sanitar.
La fel, înainte de această "operaţie", trebuie să dezinfectezi şi zona de pe burtă ( zona respectivă ) cu vată îmbibată în alcool sanitar.

Să o faci ACUM şi să cureţi BINE zona!

Apoi, după ce SCOŢI acele reziduri să dezinfectezi locul cu alcool sanitar sau cu apă oxigenată.

După ce se uscă zona să te ungi cu Tetraciclină unguent de 3 ori pe zi, dar să acoperi locul cu un pansament steril ( + leucoplast, preferabil din acela cu Rivanol ).

În vreo 3 zile ar trebui să dispară roşeaţa respectivă.

Toate cele bune.

| Bianca_Alexandra_1989 explică (pentru bursuc001):

Eu am incercat sa scot da nu am putut dupa ce bag acum mai adanc nu mai vad nimic.ori e doar urma(de la mina )ori este un pic.