| lumy4u a întrebat:

Este mai bine pentru organism sa inlocuiesti zaharul cu mierea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nuarde a răspuns:

Nu. Categoric că nu este bine să înlocuim zahărul cu mierea de albine. Mierea este un aliment bun, sănătos, cu multe vitamine, este ideeal pentru organism, dar are și efect de laxativ, plus că mierea din magazin este făcută din sirop de porumb care este toxic pentru organism, și nu cred eu că tu ai bani și-ți permiți să mergi în fiecare lună să-ți cumperi un bidon de 25 kg de miere de albine direct de la apicultor de pe camp, asta ar fi o problemă, a doua problemă este că mierea naturală are efect laxativ, și nu cred că-ți convine să mergi in oraș și să intri in wc-u din minut in minut, plus că berea cu mierea nu prea au făcut casă bună never! Dacă înlocuiești zahărul cu mierea de albine, avănd scaune moi tot timpul, flora intestinală va fi distrusă. Flora intestinală te ferește de gripă și de alte bazaconii. Mierea de albine naturală este bună să o consumi pe clătite, să o consumi ca desert, mierea de albine naturlă este bună ca și desert pe păine cu unt, iar zahărul este bun în ceai, dar dacă ești constipată, poti pune in ceai de mușețel miere de albine dar mare atenție, pui mierea de albine doar cănd ceaiul este călduț, dacă pui cănd ceaiul este fierbinte mierea de albine devine toxică. Mierea de albine este bună atunci cănd ești răcită, cănd deja ești pusă la pămint de o răceală, și ai nevoie rapidă de energie, atunci da, poti pune in ceai cu puțină lămie, dar e bine să măninci iaurturi pentru a se regenera flora intestinală! În rest, poți consuma zahăr liniștită, în cafea, în nes, în ceaiuri, în prăjituri cel mai ideal este zahărul. Mult noroc pe viitor Luminița!

18 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Mierea este un indulcitor produs de albine, deci natural.Dar trebuie consumat cu chibzuinta!

| BiuL a răspuns:

Mmm e mai sanatoasa, dar in final tot zahar e, contine mai multa fructoza, iar zaharul mai multa zaharoza, cam asta e diferenta cred. Ideal e sa reduci consumul de dulce, indiferent ca e vorba de zahar sau de miere. Chiar si cea din urma te ingrasa.
http://www.divahair.ro/......harul__q__

| oBanană a răspuns:

Da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ideal.

| VladGH a răspuns:

Desigur, dar oricum si ata cu masura.

| MisFit20 a răspuns:

E mult mai sanatoasa mierea, pacat ca este cel mai scarbos aliment.

| Crucified a răspuns (pentru MisFit20):

De ce e cel mai scârbos aliment? Că scuipă albinele în el? Măcar scuipatul ăla e de mii de ori mai curat decât al unui ţăran ce dă limbi pe pereţi.

| MisFit20 a răspuns (pentru Crucified):

Nu e vorba de saliva de albinelaughing)). E vorba de textura si gust.

| bmerry a răspuns:

Da, mierea a fost mereu mai recomandata decat zaharul. De exemplu in ceai, dar niciodata sa n-o pui in ceai fierbinte. happy

| AlissonPadalecki a răspuns:

Da! Mierea este mai sanatoasa si ajuta organismul pe cand zaharul creste colesterolul. In cafea nu poti pune miere de exemplu dar poti pune zaharina care e mai buna decat zaharul! happy

| lumy4u explică (pentru AlissonPadalecki):

De ce nu? mie imi place mierea in cafea big grin

| justme2846 a răspuns:

Un alt avantaj major este faptul că mierea e mai naturală, cel puţin teoretic. "Mierea este un îndulcitor natural care nu implică intervenţia omului în producţia sa, împiedicând astfel infiltrarea substanţelor nocive" explică.

| asdfbc a răspuns:

100% mierea e de 1milion de ori mai sanatoasa decat zaharul

| asdfbc a răspuns:

Am uitat sa spun:mierea te ajuta sa elimini treaba mare mai des, ceea ce e bine pentru organism

| Shadowluc a răspuns:

Cu sigranta miere e mult mai sanatoasa decat zaharul. Nemtii consuma foarte multa miere tocmai ca e 100% sanatoasa

| SoWeird a răspuns:

Bineinteles, deoarece se considera ca mierea este mult mai sanatoasa decat zaharul!

| DeeaDeyutza20 a răspuns:

Da este mai bine sa consumi miere in loc de zahar pentru ca este si mai sănătoasă ca zaharul si te ajuta sa devii mai inteligent.

Întrebări similare