Ma bucur ca am de aceasta intrebare, m-am ''luptat'' si eu cativa ani cu ticurile astea (obisnuiam sa imi rod unghiile, sa pocnesc din degete, sa ma musc, etc) Aceste ticuri au mai multe cauze, dar o cauza destul de frecventa, mai ales la tineri, apare atunci cand acestia sunt depresivi sau au perioade de anxietate, ticurile sunt involuntare si cam greu se controlat... Dan, tu de obicei esti nervos? E foarte posibil ca aceste ticuri sa fie pe baza nervoasa. Un remediu pentru ticuri nu stiu, eu am scapat de ele dupa ce am vazut ca toti oamenii se plangeau ca fac anumite lucruri obsedante, atunci am incetat sa le mai fac, ca sa nu cad in ridicol. Incearca sa vezi cand se accentueaza ticurile, cand esti suparat, nervos sau ingandurat. Spune-le parintilor tai despre aceste ticuri si roaga-i sa te duca la un psiholog, se poate ca acesta sa te ajute mai mult decat o vor face raspunsurile noastre. Un lucru e cert, ticurile nu apar la oamenii fericiti si optimisti... asta imi da de inteles ca tu de fel esti mai abatut, mai pesimist.
Nu stiu daca ticurile duc la boli grave, insa stiu ca nu e nici bine sa le ai.
Poti scapa de ticuri daca le afli cauza. Cel mai in masura sa te ajute, este un psiholog. Apeleaza cu incredere. Succes!
Buna.Sincer,nu am idee cum ai putea scapa de aceste ticuri, dar cred ca ar trebui sa consulti medicul de familie, care te poate trimite la cineva care stie despre ce este vorba.
Bafta.
Nu cred exista un leac anume pentru asta adica totul tine numai de tine, de autocontrolul tau, trebuie sa iti impui sa nu mai faci toate acestea... bafta!
Incearca sa iti gasesti alta ocupatie... nu stiu, sa mesteci guma sau asa ceva.
Buna,Dan! Uite daca vrei sa scapi de ticuri incearca sa iti dai seama ca nu este bine ce faci in acel moment toate aceste ticuri le conduc SubConstientul, astfel tu trebuie sa constientizezi ce faci tu cand iti bagi degetele in gura si altele.Toate ticurile apar din cauza stresului.Tu trebuie sa descoperi "De ce anume imi trosnesc eu degetele?". Elimina factorii de sters.Si vei scapa de aceste ticuri.Bye!
Deliaa93 întreabă:
anonim_4396 întreabă: