Sa te speli pe dinti cu bicarbonat si daca curge sange sa nu te sperii. Sa te clatesti cu apa de gura sau apa cu bicarbonat. Nu manca alimente solide care sa-ti raneasca gingiile. In cateva zile ar trebui sa.ti treaca. Sanatate!
O data. Bicarbonatul omoara germenii. Acum te speli normal si te clatesti cu apa de gura. Pana ajungi la stomatolog si te sfatuiesc sa mergi pentru ca trebuie sa umble la dintele infectat si sa curete zona, poti sa te clatesti cu apa si sare de de mare( un pahar de apa calduta cu o lingurita sare de mare pentru reducerea inflamatiei).
Salut,
Gingia este umflată bine, adică crezi că ai puroi? Doare (tare)? Singura soluție este să iei antibiotic (care nu-l poți procura fără rețetă) cel puțin 5 zile.
Ai putea să adaugi la pasta de dinți cu care te speli niște glicerină cu propolis sau să pui glicerina pe un bețișor de urechi și să tamponezi zona gingiei inflamate.
Iar apoi, folosește ață dentară.
Și eu am pățit asta și cam așa m-am tratat.
Glicerină iei de la farmacie (fără rețetă). Da, ai mâncare băgată pe acolo, care s-a infectat. Folosește glicerină cu propolis (nu sunt două chestii separate, ci un singur produs), ață dentară (neapărat, ca să cureți ce s-a adunat între dinți) și apă de gură.
E bine că nu te doare. Înseamnă că nu e atât de avansat.
Nu știu de ce ți-au spus ceilalți de bicarbonat. Bicarbonatul poate că are ceva calități de curățare, însă îți poate afecta smalțul foarte tare. Dacă chiar vrei să folosești (deși nu ai nevoie), trebuie folosit cel mult o dată pe săptămână (eu am folosit des și mi-a afectat smalțul, dinții mi-au devenit foarte sensibili la mâncare, cald, rece etc.).
Ai o infectie du-te Si vorbeste cu doctorul stomatolog SA iti dea o reteta ca SA iei antibiotice SA ti se desunfle gingia. Stomatologu Nu are cum SA iti umble la dinte pana Nu iti trece umflatura. Am trecut Si eu prin asa ceva. Bafta