| David112A a întrebat:

Buna TPU eu am o masea sparta pe dinauntru de mult timp si am tot zis ca merg la dentist dar nu am mai mers gen inauntru e carnea mai sunt doar pereti maselei. Astazi am muscat pe un jeleu si s-a rupt si cealalta din partea opusa efectiv e ca un krater inauntru e negru cu ceva carii si gingia cred si trebuie sa merg la dentist sa mi le scoata ambele mentionez am 16 ani si imi este rusine de cum arata acele 2 masele si ar trebui sa imi fie rusine? Efectiv cand ma gandesc ca vede doctorul cum arata poate zice nu stiu chestii

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Urgent la dentist ca-ti va fi mult mai rau cand ti se va umfla gurita, deoarece vei face infectie si vei fi nevoit sa faci operatie.
O carie era mai usor de tratat, acum s-ar putea sa ramai fara dinti in gura, aia nu este rusine ci pur si simplu nepasare, indolenta.

| Cinic a răspuns:

Fix asta am patit si eu! Am stat cu maseaua sparta exact ca un lemn pentru foc. Imi facusem un tic prostesc sa mai bag si limba in crapatura aia, ca la inceput nu ma durea... asta pana a inceput sa ma doara de luam ketanol ca pe bomboane. M-am dus la dentist si am scos-o ca durerea devenise oribila. Si asa trebuie sa faci si tu, sa te duci la dentist URGENT! Nu are de ce sa-ti fie rusine, crede-ma ca nu ai cu ce anume sa-i sochezi pe medici sau motiv sa te rusinezi. Mergi la dentist!

| alina2k18 a răspuns:

Du-te la doctor, el asta trateaza.
Banuiesc ca e maseaua de 6 ani de apare si e permanenta e a doua dupa canin, la 14 ani o aveam si eu distrusa si ditamai plomba.
S-a dus lumea la doctor cu gingiile goale fara rusine sau cioturi la 20 de ani ca asta-i viata.
''poate zice nu stiu chestii'' - o sa zica in sinea lui Doamne ajuta sa nu veniti la timp ca sa salvati si veniti sa va chinuiti si sa va ia bani multiwinking ca asa e omu', pana nu se rupe de tot si nu doare pana in creier nu se cauta la doctor.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Roaga unul din parinti sa te duca la dentist, ca e urgent!
Infectia poate afecta si alte organe: inima, rinichi etc.
Nu ai de ce sa te rusinezi, rusine ar fi sa nu ai grija de dantura ta.

E bine sa mergi la dentist o data pe an, pentru detartraj si consultatie.
Nu mai lasa cariile sa iti distruga dintii. Cariile trebuiesc tratate de cum apar. Exista si tehnologia laser, indeparteaza doar tesutul cariat, fara sa se atinga de partea sanatoasa a dintelui.

| Mindfulness a răspuns:

Du-te ba la dentist, cu rușinea mori in drum.