Daca oul nu este prea proaspat (are minim 1 zi), dar nu este nici vechi (peste 5 zile) si este tinut la temperatura maxima de 15 grade, atunci il poti consuma fara probleme.
Prospetimea oualui se poate verifica usor daca-l scufunzi intr-un pahar de apa. Daca ramane culcat la fundul paharului, atunci oul este proaspat. Cu cat se ridica mai tare, cu atat este mai vechi.
Deci, se poate consuma crud, daca este culcat pe fundul paharului.
Cica, daca bei un ou crud dimineata (galbus + albus) + un mar, atunci ai asigurat necesarul pana de seara.
Presupun ca, un ou consumat seara "tine de foame", la fel, si pana dimineata.
De intoxicatiile cu salmonela ai auzit?
Dar de cei care mor de la salmonela?
Stii ca ouale crude, sunt cele mai periculoase sa contina salmonela si sa te omoare?
Este cea mai proasta decizie pe care trebuie sa o ia cineva, care habar nu are la ce se expune!
Citeste aici:
https://www.csid.ro/......a-12840343
https://www.ziaruldeiasi.ro/......87438.html
http://www.cdt-babes.ro/......onella.php
Probabil dorești să afli dacă s-ar putea întâmpla ceva rău pentru sănătatea ta.
Ce se întâmplă bine.
Orice aliment natural neprocesat este mai bun ca unul care a trecut prin fabrică sau a fost modificat prin fierbere sau prăjire.
Astfel, Galbenusul - este constituit dintr-o emulsie concentrata de lipide in care este inglobata o cantitate mare de proteine.
(https://www.gazetadeagricultura.info/......ina.html).
Emulsia de lipide conține colesterol, care este incriminat că s-ar depune pe vasele de sânge și ar provoca probleme. Dar asta nu se întâmplă în mod automat, mai trebuie îndeplinite și alte condiții.
Și iată, mai precis.
Gălbenușul oului de găină conține: apă 51%, proteine 16% (cea mai importantă fiind ovovitelina); lipde 31% (formate din gliceride, fosfatide 10%, și steride în special colesterol); săruri minerale 1% (săruri ale fosforului, de fier, de magneziu, potasiu, sodiu, calciu); glucide direct reducătoare în cantități foarte reduse. Gălbenușul conține o cantitate importantă de vitamine (A, D, E, B1, B2, B6, PP) enzime și substanțe colorante (luteină, xantofilă). Conținutul de vitamine, săruri minerale și substanțe colorante este influențată în foarte mare măsurăde calitatea furajelor. (http://proalimente.com/structura-analiza-oului/).
Și iată,
Gălbenuşul crud al oului proaspăt de găină, are valoare dietetică şi nutritivă deosebită, aducând beneficii organismului.
Dar, În cantitate mai mare (5-7 săptămânal), gălbenuşul crud, se poate introduce în dieta persoanelor care depun un efort intelectual intens, celor traumatizaţi psihic sau celor care se resimt în urma efectelor negative ale stresului, însă numai pentru perioade scurte de timp (cure de o săptămână). Gălbenuşul de ou crud se recomandă şi în dieta acelora care suferă de steatoză hepatică sau de anemie.
Și mai ales,
De asemenea, în stare crudă, gălbenuşul prezintă proprietăţi colagoge (produce evacuarea bilei), crescând semnificativ motilitatea vezicii biliare.
Deci e bine, ca să nu fie rău.
Dar, ca orice obicei alimentar, el trebuie să facă parte dintr-o dietă diversificată. ca să aducă cele mai mari beneficii.
Si eu mananc asa ceva din cand in cand
insa sa stii ca la un moment dat a fost scandal serios despre copii in spital, cu nustiuce bacterie, ca au mancat oua fierte sub 12 minute, luate de la hypermarket
deci, trebuie sa ai o incredere ABSOLUTA in sursa
Faci să crească prețul la ouă. :))
„Oul este unul dintre alimentele cu cel mai mare nivel de colesterol. Consumate în exces, ouăle pot cauza ateroscleroză, care, la rândul ei, poate duce la o incidenţă crescută a atacurilor vasculare sau de cord" (https://www.doctorulzilei.ro/......-corecta/)
2-3 pe săptămână maxim...
Nu crezi ca ar fi mai bine sa iti faci oua ochi, fierte sau omleta? Exista atatea variante de a prepara niste oua si tu il bei? Mie sincer mi se pare scarbos gustul am incercat sa gust odata.