| idontreallycare a întrebat:

Buna TPU. Eu de fiecare data cand am fost la doc de familie nu mi-a cerut nimeni bani pe scutire, iar o prietena de a mea a fost la doctorul ei de familie si i-a cerut bani pentru una, e normal asta? Ma gandesc ca mie nu imi cerea bani pentru ca se cunoastea cu mama, poate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Medicul de familie trebuie platit doar atunci, daca nu ai asigurare de sanatate valabila.

| suntserios a răspuns (pentru Bula):

Gresit, exista servicii pe are casa de asigurari nu le deconteaza medicilor de familie, si eliberarea de astfel de adeverinte nu e decontata

| Bula a răspuns (pentru suntserios):

Ce servicii?

Legea 95/2006 Art. 237 (1) Serviciile care nu sunt decontate din fond, contravaloarea acestora fiind suportata de asigurat, de unitatile care le solicita, de la bugetul de stat sau din alte surse, dupa caz, sunt:

g) eliberarea actelor medicale solicitate de autoritatile care prin activitatea lor au dreptul sa cunoasca starea de sanatate a asiguratilor;

Acel articol se refera la adeverinte medicale pentru atestarea starii de sanatate, dar pe interes comercial (de exemplu: pentru angajare, in anumite cazuri).

Asta e doar interpretarea ta.
In lege nu scrie asa ceva.

Scriu dupa practica vazuta.

Eu scriu după lege.
Medicul conform legii are tot dreptul să ia banii pe serviciile nedecontate. Punct.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este normal si nici legal.
Probabil nu era bolnava si de aceea i-a cerut bani.

| idontreallycare explică (pentru Ioandelasal):

Era bolnava, era si vizibil. Avea o raceala grava. Iar bani, a cerut mai multor persoane

| Violleta2022 a răspuns:

Cu siguranta fata aia nu avea plata la zi catre sistemul medical si atunci a fost nevoita sa plateasca consultatia, ca sa primeasca adeverinta medicala.

| gabicoo a răspuns:

Nu este normal să ceară bani pentru scutire - dacă ai fost bolnav pe bune.

| Nananana21 a răspuns:

Nu-i. Nu e normal. De aia e doctor de familie. Sa nu ti ia bani.