anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

fac practică într-un spital din București si azi cand am desfăcut niște seruri pentru injecții m-am înțepat intr-un ciob mic dar nu stiu sigur daca era de jos deoarece calcasem pe niște cioburi tot asa mici si am vrut sa mi le scot din încălțări.mi-am scos ciobul din deget si mi-a curs foarte mult sange si imi este frica sa nu ma infestez cu hiv sau hepatită.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu cred ca acele cioburi erau infectati cu hiv sau hepatita, infectia nu se face atat de rapid, au nevoie de un mediu, dar acele cioburi de ce erau? de sticle?

| Elide a răspuns (pentru RAY):

Nu de sticle, de fiole

| RAY a răspuns (pentru Elide):

Acele fiole de ce sa fie infectate?

| Andreeush a răspuns:

Nu iei hiv de la cioburile unor fiole.
Data viitoare fii mai atentă.

| gratargratar a răspuns:

Daca se respecta sterilziarea periodica a incaperilor si instrumentelor de lucru, atunci n-ar trebui sa ai vreo problema.
Totusi, de acum inainte sa ai la tine plasturi. Cand te tai, acopera rana imediat.

| Elide a răspuns (pentru gratargratar):

Da,voi ține manusile in mâini in permanenta dar asistentele ma obligă sa le dau jos mereu, nu le mai suport, se comporta foarte urat, astăzi tocmai de aceea m-am taiat ca ma grăbea încontinuu

| gratargratar a răspuns (pentru Elide):

Stiu cum sunt asistentele… probabil doreau sa devina medici, si n-au mai ajuns.
Lucreaza in ritmul tau, ca nu esti sub contract cu ele.

| ihnei a răspuns:

Greseala se cam plateste. Peste vreo 6 luni mergi si fa testul hiv, atunci vei putea vedea daca ai sau nu.