| X3BET a întrebat:

Ieri am fost la dentist si acesta mi-a zis ca trebuie sa imi scoata o masea. Stie cineva cam cat dureaza interventia aproximativ? Am auzit de la altii ca iti da un medicament puternic sau te adoarme in timp ce iti scoate maseaua. E adevarat sau daca nu, cei care ati mai fost in aceasta situatie ce vi s-a administrat? Ati simtit ceva in timpul interventiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| VALCUANDREI1994 a răspuns:

Stiu cum este. O sa foloseasca eter pentru a te adormi. Nu simti nimic. Dupa aceea este posibil sa te jeneze, dar dupa 2-3 zile o sa te simti mai bine. Sper ca o sa te simti bine. Extractia poate dura 30 de minute.

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

E o chestie simpla.
Iti face o injectie pe o parte si alta a gingiei acolo unde iti e maseaua te tine 5 minute sa iti amorteasca, iti pune clestele si o scoate. Iti pune un tampon pe care trebuie sa il ti vreo doua ore si gata.Ce operatie, ce ore doamne.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Cu anestezic 30- 59 de minute dureaza.

| Raducons a răspuns:

Iti face o injectie in zona in care se afla maseaua si o scoate dupa cateva minute, nu dureaza mult.chiar sa te adoarma nu cred ca s-a ajuns.Nu doare cand o scoate simti doar o ruptura dar durere nu. Daca o zis dentistul ca trebuie scoasa, inseamna ca trebuie scoasa si nu se mai poate trata.

| zăGhost a răspuns:

Operatiunea in sine dureaza cam 5 minute. Mai stai inainte putin, pana isi face efect anestezia. Nu am auzit pe nimeni sa fi fost adormit in timpul procedurii.

| Harley18 a răspuns:

Dureaza mai putin de o ora va anestezia locul cu injectie sau spray, scoate maseaua apoi nervul si e ok.
Mai mult va dura cand iti va pune alta.

| tamulici a răspuns:

De multe ori, se face anestezie, iar apoi se extrage, eterul exte utilizat doar în cazuri excepționale. În timpul intervenției, nu simți nimic, după ai o oarecare durere, dar se pot administra calmante și pain-killers și vei fi ok.