| Ella16839 a întrebat:

Bună TPU!
Ieri am plâns și la un moment dat nu am mai putut respira..Am incercat sa ma calmez cand am vazut ca nu mai aveam aer. După ce am reusit sa ma liniștesc, cam la 20 de min max. A început "sa ma ardă " in zona plămânilor.Și încă " mă arde", deși au trecut mai mult de 14 ore.
Ce trebui să fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Poate ai suferit atac de panică

| Violleta2022 a răspuns:

Suna la salvare, in loc sa plangi inutil!
Ai facut cumva temperatura?

| Ella16839 explică (pentru Violleta2022):

Nu mi am luat temperatura..doar simțeam o durere mai usoara de cap. acum după ce m-am trezit încă mă mai arde putin. Încă nu am sunat la salvare.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ella16839):

Atunci de ce plangi inutil?
Durerea de cap poate fii de la oboseala, de la nemancare, de la ochi samd.
Cat priveste respiratia, stai cuminte ca nu ai virusul corona, ca erai lesinata demult, din lipsa de aer, daca daca nu puteai respira.
Ti-ai indus singura un atac de panica!

| Ella16839 explică (pentru Violleta2022):

Nu am plâns inutil. Nu mi se pare normal sa scriu aici motivul personal de ce am plâns.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ella16839):

Atunci ce sens avea sa vii aici sa ne intrebi ceva, odata ce nu ai pus motivul care ti-a generat plansul?
Ori esti copil mic si plangi din orice capriciu, ori esti imatura, daca faci asa ceva.

| anonimg a răspuns:

Exerciții de respirație zilnic: inspiri profund, ții aerul în tine 5 secunde și apoi expiri tot aerul din plămâni.
Faci asta de 3 sau 4 ori pe zi, unde aerul să fie proaspăt, eventual cu geamul deschis; dimineața. Corpul să fie aplecat în față. Inspirația să fie când deschizi mâinile în forma aripilor de la avion, și expirația când le apropii.
De asemenea nu trebuie să lipsească exercițiile fizice dimineața, exact așa cum ai învățat la școală. Poți începe cu alergarea pe loc. Apoi mișcări de cap, mâini, trunchi și picioare, unde toate articulațiile să fie încălzite. Vei căpăta și o stare de spirit mai bună.
Dacă consideri că trebuie să mergi la medic din pricina plămânilor, atunci mergi.

| Donsavas a răspuns:

E atac de panica cu somatizare.

| anotherwoman a răspuns:

Ai plans in hohote? Banuiesc ca suferi si de aici si plansul. Mi s-a întâmplat si mie, dar a trecut in jumatate de ora. Parerea mea strict personala, in termeni deloc medicali este ca te doare sufletul. Stii cum zice vorba aia " ma doare sufletul si inima in mine". Eu asa vad lucrurile. Ca te doare atat de tare o suferinta incat o simti fizic. Nu stiu daca e doar in imaginația noastra sau chiar exista fizic, cert este ca mi s-a intamplat si cred in asa ceva. Cum e cu deochiul, pana cineva nu pateste pe pielea lui, nu crede.

| Ella16839 explică (pentru anotherwoman):

Am plâns destul de mult... Eu fiind și sensibilă plâng foarte ușor.