| Ramo137 a întrebat:

Ieri mi.a cazut o bucata de masea, cea de minte... si da m.am speriat fiindcs e destul de mare. Ce pot face? Dentistul ce ar face? Ma inteapa la obraz. Fundaa

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi la stomatologie, nu te va durea, injecția o face în maxilar, stai liniștită.
Pa, pa.

| express11 a răspuns:

O incarca(plombeaza), daca o mai poate recupera.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru express11):

Nu se pot trata! Chiar daca sunt putin avariate! Maseaua de minte este singura pe care medicul nu o poate trata! Doar o scoate.

| express11 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Merci de raspuns, nu stiam.credeam ca se incarca, ca cele normale.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru express11):

Asa este happy! Si inca ceva important, este cea mai scumpa masea de scos! Ajunge si la 120 lei!

| express11 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Te cred.stiam ca este dubioasa.chiar nu stiu, mi-am dat cu parerea.imi pare bine ca mai am invatat ceva! cu respect!

| ElenaSA a răspuns:

Daca se mai poate repara o plombeaza, daca nu o scoate. Eu stiu ca ele mai degraba se scot decat sa fie reparate, dar mergi la medic. El va decide.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ah,nu te inteapa draga.Doar pune vreo doi mascati si trei de la trupele de elita din Afganistan sa te prinda.te leaga zdravan de scaun, in lanturi cu lacate, dupa care, scoate doctorul din servieta o serinca cu ac din acela care face injectie la taurii din Spania, dupa care ti-l baga pe tot in gat.Nu e mare lucru, apoi cu un cleste numic si cherpeden, apuca maseaua de la radacina, ma cheama vreo doi din astia care trag de fiare si o scoate. fericirea e ca apoi nu mai doare.

| Doctorfishadi a răspuns:

Buna!
Din pacate datorita pozitiei lor,maselele de minte nu se trateaza! Nu vreau sa te sperii, dar va trebui sa o scoti, daca te doare! Daca nu te doare si spartura nu a ajuns la dentina nu va fi nici o problema!
Consulta un dentist sa iti faca o recomandare, insa nu te duce cu gandul ca o tratezi, nu are cum sa o trateze din pacate!
Multa bafta,
Adrian!

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Ti-o va scoate. Maseaua de minte e o excrescentza. Nu e bine vascularizata, nu are loc suficient de crestere, etc. Dentistul ti-o va scoate definitiv deoarece e inutilizabila.

| rockbluesman a răspuns:

Iti va scote ciotul sau o va plomba