| domnina04 a întrebat:

imi curgea sanul asa ca am mers sa fac trimisa de un medic endocrinolog analize hormonale ei nine mi-au iesit toate bune,nu am nici glanda nici alte afectiuni decat am prolactina mare 61, 3 si testosteron 53, 5! credeti ca este foarte grav? daca ma voi duce imi va pune un diacnostic grav crying(((( sau imi va da doar un tratamenr? va rog ajutati-ma

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DDoctorita a răspuns:

Buna ziua domnina04.

Am putina experienta, dar din cate stiu si din cate am invatat eu, prolactina e responsabila de producerea laptelui in perioada post-sarcinii. Nivelele ei redicate, produc aceasta scurgere la zana, cum ai zis tu. Cel mai probabil iti va da un tratament pentru scaderea ei, si asa evita curgerea.

Pe de alta parte, testosteronul, e hormonul masculin. Femeila, au putina cantitate, prezenta lui in cantitati mari in corpul femenin, pot provoca chestii cum ar fi cresterea parului in zona in care de obicei nu creste, cum ar fi pe fata, pe gat. Bineinteles, ar trebui redus si el.

Incearca sa te linistesti si sa astepti diagnosticul lui. O zi buna iti doresc! happy

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi grav. Problema ta arata ca ai o problema a glandei hipofize (tumora sau crestere de volum). Daca este doar o crestere de volum, poti lua tratament si sa revii la normal. Daca deja ai facut o tumora acolo, este posibil sa ai nevoie chiar de o interventie chirurgicala (pe glanda hipofiza)

Abh
| Abh a răspuns:

Problema ta se va rezolva cu tratament hormonal, nu e cazul sa te sperii!

| doctoressa a răspuns:

Vei primi un tratament care sa reduca nivelul prolactinei; pe de alta parte vor continua investigatiile pentru a vedea ce anume produce cresterea acestor hormoni. http://www.i-medic.ro/......galactoree

| thalyslly a răspuns:

Iti va da pastile pentru reglarea hormonala, poate si anticonceptionale

| SimonaCristina a răspuns:

Asteapta diagnosticul endocrinoogului. Sanatate!