| Himynameis a întrebat:

Buna TPU
Imi era umpica rau de dimineata si ma durea burta si am luat o pastila spaverin si acum parca mai rau imi e... si aia mai e si anti spasme si anti voma. Sau asa e efectul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Daca te doare burta, probabil ai mancat ceva ce nu-i place organismului tau.

Regula de baza in caz de ORICE intoxicatie este sa se goleasca si sa se dezinfecteze cat mai repede stomacul si intestinele!

Corpul tau da semnal de durere ca ceva nu e in regula si poate produce voma sau diaree pentru a se elimina continutul care nu e suportat.
In acest caz e indicat SA AJUTI reactia organismului pentru a scapa mai repede de problema.

1. Daca poti, incearca sa vomezi, fiind modul cel mai rapid si eficient de a scapa de continutul stomacului.
2. Timp de 12-24 ore NU MANANCI NIMIC, bei doar CEAI DE MUSETEL FARA ZAHAR! Musetelul este un dezinfectant natural, din care se prepara si solutia Rivanol (folosit pentru dezinfectarea ranilor).

3. Doar dupa cel putin un jumat de zi incepi sa mananci, prima data doar putina paine usor prajita.
4. Abia din a doua zi incepi sa consumi mancare dietetica, fara prajeli, lapte sau lactate, grasimi, zaharoase sau orice altceva ce se altereaza repede. Dieta se va tine 3-4 zile, dupa care se va trece incet la mancrurile normale.

ATENTIE!
Daca exista orice suspiciune de INTOXICARE accidentala de la CIUPERCI sau SUBSTANTE CHIMICE, atunci IMEDIAT TREBUIE CHEMATA SALVAREA (112), indicand si substanta consumata!
De asemenea, daca dupa 3 ore de consum intens de ceai de musetel durerile nu se amelioreaza, se va chema SALVAREA (112)!

1 răspuns:
| coolchemist a răspuns:

Buna!
Sapeverin este un antispastic si daca iti e mai rau inseamna ca nu e bine asa ca ar trebui sa mergi la un medic de familie si el/ea te va rezolva si NU MAI LUA PASTILE PE AUZITE pastilele se iau cu prescriptie medicala.