| Catalin_Lacatus_1999 a întrebat:

Buna TPU imi poate spune cineva cum pot sa scap de cicatricile de pe maini pe la ce doctori as putea merge? am lucrat in construcri si na te mai lovesti te mai tai si mainile imi arata destul de urat+ca la noul loc de munca mi-am taiat buricul la dedetul nr4 dreapta nul mai simp si e purin negru se mai poate face ceva. FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| georgiana999 a răspuns:

E normal sa nu mai simti nimic in zona respectiva avand in vedere ca taietura vine cu o cicatrice ( tesut ''mort'' ). Negru de obicei se face in cazul in care o rana deschisa a fost stratata cu mult spirt/iod... ceea ce arde practic si duce la acea nuanta negricioasa. La urgente stiu ca se dau creme preparate separat in laborator pentru asa ceva. Daca in cateva luni cicatricile sunt inca vizibile, abia atunci recomand sa apelezi la chirurgie plastica. Eu folosesc Cicalfate de la Avene ( m-a ajutat mult cand mi-am luat 2 straturi de piele; crema asta e compatibila si pe rana deschisa, ajuta la formarea puroiului spre o vindecare frumoasa )

| Catalin_Lacatus_1999 explică (pentru georgiana999):

Multumesc mult de sfat.

| georgiana999 a răspuns (pentru Catalin_Lacatus_1999):

Cu placere.

6 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

La chrurgie plastica dar e cam scump, dar mai bine si mai ieftin mergi la un chirurg clasic.

| francut a răspuns:

La chirurgie plastica, dar e destul de scump.
Insa cu cel taiat si innegrit, chiar trebuie sa mergi la un chirurg (clasic) pentru ca ti s-au taiat vasele de sange si nu e bine. Sa nu faci cangrena, ca risti sa pierzi mana. Mergi numaidecat.

| Catalin_Lacatus_1999 explică (pentru francut):

Am fost la urgenta imediat dupa ce s-a intamplat si au spus ce se prinde singur la loc dar eu nici macar ni simp buricul, si nu as vrea sa-l pierd ar arata urat.

| francut a răspuns (pentru Catalin_Lacatus_1999):

Daca nu il simti, e o problema. S-a sectionat un nerv. Dar mai grav ar fi sa fie taiate vasele de sange. Spui ca e putin negru. Asta inseamna sange inchegat acolo, pentru ca nu circula. Sfatul meu e sa mergi macar la un control. Daca poti, la alt medic, mai serios.
Da, se prinde singur... Dar sa se prinda tot si corect.