| Ashley1211221 a întrebat:

Buna tpu..Imi puteti spune cum sa imi opresc obsesia de a ma taia? Stiu ca nu e ok si ca am si consecinte facand asta dar pur si simplu imi place. Imi place sa vad cum imi curge sangele,cum simt durere. Si uneori imi mai si ling sangele. Zici ca sunt canibala.Uh, e cam de "doamne ajuta" intrebarea mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Ce varsta ai?
Iti zic cu toata sinceritatea, ai prea mult timp liber pe capul tau si de aia recurgi la gesturi din astea, pune mana si citeste o carte daca esti inca la scoala iar daca ai peste 18 ani cauta-ti un loc de munca.
Faci un ban cinstit si iti vor iesi gargaunii astia din cap.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| Dintrebare a răspuns:

Ce faci tu se numeste automutilare si este o problema serioasa. Probabil esti o persoana stresata sau ai avut experiente traumatizante in copilarie. Recomandarea mea este sa incerci sa te gandesti singura ce factori iti declanseaza nevoia de a te taia si sa incerci sa gasesti alte modalitati de a-ti descurca emotiile. Eventual incearca sa cauti pe internet informatii despre acest subiect, sa te informezi si sa gasesti niste solutii care sa ti se potriveasca. Faptul ca te tai este doar rezultatul unor probleme emotionale mai profunde. Acele probleme trebuie tu sa ti le descoperi si rezolvi. Iar in caz ca nu reusesti singura, cauta ajutor la un medic psiholog. Probabil cu parintii nu poti discuta despre acest subiect de vreme ce ai scris aici

| stefiiii3 a răspuns:

Inainte de toate gandeste-te pa sanatate si la spectul pe care le dau acele rani.
Incearca sa gasesti ceva care sa-ti alunge acele ganduri. Inteleg ca iti place, mai poti incerca sa gasesti ceva ce iti va aduce o placere mai mare decat taiatul si linsul sangelui.
Nu-ti pot da o idee pentru ca nu te cunosc, cauta ceva ce te-ar distrage.
Pielea e foarte importanta si daca nu esti atenta, te poti infecta la acele rani. Sunt cazuri putine, dar se poate intampla, plus ca daca tai o vena mai importanta, daca pot spune asa, esti predispusa la conplicatii.
Sper ca te-am putut ajuta.

| ioana3432B a răspuns:

Cred că un psiholog te-ar ajuta mult. Nu căuta sfaturi pe TPU, oamenii pot fii puțin "acizi" când e vorba de chestii din astea. Părerea mea...

| cre27 a răspuns:

Canalizează energia aia în altceva. Fă sport până nu mai poți, cântă, dansează, etc. Fă ceva constructiv din asta. Dacă ești inteligent/ă o să conștientizezi că tăiatul nu îți aduce niciun avantaj.

| Raluu1234 a răspuns:

Salut
Poate ar trebui să vorbești cu un psiholog.
Uneori comportamentele auto-distructive au un motiv în spate și necesita terapie pentru gestionarea lor.
Bineînțeles ca asta este alegerea ta și dorința ta dacă vrei sa apelezi la unul.
Trebuiesc lăsate ideile stupide în care doar nebunii merg la psiholog pentru ca în realitate, cei care suferă de boli mintale sunt trimiși direct la psihiatru.
Psihologul face intervenții mai mici : vindeca fobii(prin psihoterapie), ajută persoanele care au trecut prin traume, sunt dependenți de ceva.
E super important ca ai conștientizat problema și vrei sa o schimbi.
Sunt psihologi care fac și terapie gratis.
Mai nou sunt încurajați să facă voluntariat.
https://www.istt.ro/asistare-psihologica-gratuita/
Succes