| sorinaandrone a întrebat:

În curând voi împlini 16 ani, iar prima menstruație am avut-o acum 3 ani și câteva luni.Din ce am citit, am înțeles că menstruația se reglează în timp, însă ale mele au fost aproape mereu neregulate. Ultima oară am avut un ciclu menstrual de 19 zile, iar cel precedent fusese de 25 de zile.
Ar trebui să mă duc la un ginecolog sau sunt doar dereglări hormonale care sunt specifice vârstei și o să treacă de la sine?
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Menstruatia se regleaza doar pentru cele care au ciclul regulat, dar daca tu ai un ciclu de tip "neregulat" atunci nu este nimic de facut.
Ar fii inicat sa mergi la endocrinolog, pentru ca dereglarile tale hormonale face sa ai ciclul aproape la 2 saptamani (daca vorbimd e 19 zile), iar un test hormonal corect si complet, ar scoate la iveala problemele tale hormonale, care, cu tratament, se pot regla.

| Tramadol a răspuns:

Durata normala a ciclului este 28 de zile, deci nu trebuie sa vina pe aceeasi data in fiecare luna. Daca sunt neregulate, nu e asa mare tragedie, insa pentru confortul tau, poti incepe cu un ECO abdominal si pelvin, cine stie, poate ai ovare polichistice.