| giuliaelenaconst3341 a întrebat:

Buna TPU, in special doamnelor si fetelor! Sa incep cu inceputul, eu cam dintotdeauna am avut menstruatia destul de neregulata, uneori imi venea si la 20 de zile, alte ori si la 50. Din luna august, asa cum mi-a recomandat medicul ginecolog, am inceput sa iau zilnic cate o pastila de mastrelle premanstrual, si pe langa asta am inceput tratamentul cu duphaston din ziua 16-25 a ciclului menstrual. Mi a spus ca am ovare micropolichistice. Cat timp am luat duphaston menstruatia mi-a venit regulat, mereu la 25-28 zile. Insa, dupa ce am oprit tratamentul s-a dat iar peste cap..Pe 14 noiembrie(ziua 16 a ciclului menstual, fix cand trebuia teoretic sa iau pastila dupahston, dar tratamentul l-am oprit) am inceput sa am o scurgere usoara, ca un spotting, semana cu secretia specifica ovulatiei doar ca avea si putin putin sange(rosu), apoi urmatoarele zile doar spoting; foarte putin. Această scurgere a tinut 4-5 zile(in ziua 16, 17 am avut, in ziua 18 nu, iar dupa a inceput iar in ziua 19 si 20). Dupa asta, in ziua 21 mi-a venit menstruatia, putin mai redusa dar arata ca o menstruatie; in prima zi am avut si un cheag de sange destul de mare. Insa se atunci nimic. Astazi, 22 decembrie, am 34 de zile de la ultima menstruatie, si nu prea am simptome ca ar veni. Doar crampe usoare, care apar cand vor ele si ma tin foarte putin, aproape insesizabile chiar.
Care poate fi cauza…? Pot fi dereglări hormonale? Am luat doar 3 luni duphaston pentru ca asa mi-a spus medicul.
Sarcina exclusa

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Tu ai zis ca ai ovare micropolichistice. Chistul acela dereglează tot. Si eu am avut, dar s-a eliminat dupa o lună. Ar trebui sa mergi înapoi la ginecolog sa îți dea alt tratament sau sa faca ceva. Nu e deloc normal sa ai un ciclu atât de neregulat. Chistul acela ar fi trebuit sa dispară. Si Chistul meu a fost de 5 mm deci nu a fost micro si a dispărut într-o lună. De atunci am ciclu extrem de regulat si nici nu simt cand sunt pe ciclu(adica nu am direri sau disconfort)
Ce-i drept eu ca tratament am primit anticoncepționale pe baza de hormoni combinate. Prima data l-am primit doar pentru a-mi îndepărta chistul si sa imi regleze hormonii(atunci încă nu mi-am început viata sexuala)
Dar acum e bun și pentru protecție. E foarte important să mergi înapoi la ginecolog sa nu ai mai multe probleme, de exemplu endometrioza...si îți propun sa ceri mai multe opinii(de la mai mulți ginecologi), fiindcă am pățit ceva...primul ginecolog a zis ca nu vede nici o problema dar eu aveam deja chist.

| Dumitrache_Simona_Daniela_1994 a răspuns:

Salut!
Eu am fost diagnosticată cu ovare polichistice cu mulți ani în urmă. aproximativ 10. Am început tratament cu anticoncepționale. Am luat aproximativ 4 ani, controale regulate la ginecolog, chisturile au dispărut. Am oprit pastilele, nu am avut menstruatie 2 luni, am mers la doctor, chisturile se dublaseră. Am schimbat doctorul după vreo 2 ani.cel din urmă mi-a spus să opresc pastilele ca nu mai am niciun chist. Zis și făcut. În următoarele 2 luni, coșuri apărute ca la nebuni și menstruatia întârziată. Am reluat anticoncepționalele. Le iau până în ziua de astăzi (diane35). Primul meu doctor mi-a spus să le opresc doar când decid să am un copil, dacă nu chisturile vor apărea din nou. Poate peste 2-3 ani mă gândesc și la vreun copil. Este luptă grea cu ovarele polichistice. Mai schimbă doctorul, din câte am auzit nu dispar cu una cu două. cel mai sigur dispar odată cu sarcina. eu ți-am spus povestea mea. Sănătate multă și succes!