| luisa6 a întrebat:

Bună TPU, în special fetelor, am o nelamurire, am ceva naşpa la ovare şi mi-a fost dat ca tratament nişte anticoncepţionale să le iau timp de 1 an de zile, bine cu pauză de 7 zile între folii, anticoncepţionale se numesc Microgynon-21, aveţi idee dacă mă pot îngrașa de la ele? Dau fundiţă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Cristian21111 a răspuns:

Nu te îngrașă anticoncepționalele. Sau depinde de corpul fiecăruia cum reacționează. Nu fa griji atâta timp cât nu mânaci haotic și faci putin sport e ok. Sănătate îți doresc!

| luisa6 explică (pentru Cristian21111):

Haotic nu prea mănânc aşa, sport nu prea pot să fac, am 92 kg la 1 metru 72 înălţime, sunt ok la înalţimea mea doar că din cauza ovarelor m-am îngrăşat mai mult asta mi-a spus doctor

| alina2k18 a răspuns (pentru luisa6):

Am tot 1.72 m si mai ciolanoasa de fel laughing deci la 60kg - cand aveam si eu laughing - arat ca o fata la 55 de aceeasi inaltime.
La 92 kg esti la obezitate gradul 1, nu stiu cine ti-a spus ca esti ok, nu-mi spune ca intri in haine marimea M si camasi masura 40 ca nu te credwinking si ca sa mentii 92 kg ai mese consistentewinking nu cred ca stai cu 1 iaurt slab, 2 mere, o ciorba si un piept de pui cu salata.
Am luat anticonceptionale- de capul meu - pe la 21 ani, mi-au dat o pofta incredibila de mancare cum nu iti poti imagina, mancam si ce NU IMI PLACEA doar ca sa mananc, ceva ingrozitor, doar 3 luni le-am luat, pe langa ca am ajuns la medic pentru ca aveam spotting de peste 1 luna, ma afecta si psihic pe langa fizic...
Daca le iei la recomandarea medicului o sa fii ok, du-te la control daca ai dureri de cap de care nu scapi sau ameteli frecvente.
Oricum o sa te cheme la control la 3 luni dupa inceperea tratamentului.

| luisa6 explică (pentru alina2k18):

Păi chestia e că am aflat de la Doamna Doctor spunând-umi " îngrăşarea este de la ovare, chisturile alea micuţe care le ai pe ovarul stâng alea te îngraşă " deci cum să slăbesc eu din moment ce am probleme mari la ovare un fel de Sindromul ovarelor polichistice, nu am cum până nu tratez problema, i'au 2 kg în 2 zile şi nu mănânc mult

| Yvonne1980 a răspuns:

Bună! Vând 30 de cutii Microgynon 21 drajeuri x 21, produse de Bayer, Germania, termen de garanție 2025-2026.
Preț 10 lei/cutia.