Nevasta-mea patea la fel, mai ales cand facea baie. A lesinat de cateva ori. Nici acum nu stim de la ce a fost, dar cred ca ceva cu inima sau cu tensiunea. Ca a fost bautoare de cafea si in timpul sarcinii nu a mai baut, a baut decat decofeinizata. Si probabil sa fie asta? Si am mai avut o teorie cu carente de vitamine, dar i-a prescris doctoru acid folic, magneziu, si inca ceva. Si n-a mai avut probleme mari de-atunci. Poti sa-ti verifici si glicemia. Doar sa fii safe.
Multumesc mult pentru raspuns.
Sarcina usoara acusi vine si bebe, imediat trece timpul
Asa este. Dumnezeu e mare.
Simptomele acelea nu sunt neapărat legate de tensiunea mărită, pot fi și alte cauze. Valoarea tensiunii se măsoară cu un tensiometru. Un tensiometru electronic este accesibil și poți să îl cumperi pentru casă. În funcție de activitatea care o ai zilnic, având în vedere că ești gravidă, por avea loc puseuri de tensiune accidentale. În aceste situații, dacă ai un tensiometru la îndemână vezi prin măsurare dacă aceasta este cauza.
Frigul umezeala, activitatea fizică prea intensă, alimentația incomplectă, fără destule vitamine, pot declanșa aceste crize de tensiune mărită. Dacă se repetă ele trebuie anunțate la medic și luate măsuri ca să nu se piardă sarcina.
Multumesc pentru raspuns. Ma ajuta sa imi revin putin din panica.