| vmalex21 a întrebat:

Buna TPU.In urma cu o luna mi s-a recomandat de catre un medic ORL o operatie pentru corectarea deviatie de sept(septoplastie).Am mai consultat si un alt medic care mi-a prescris ceva pentru alergie si nu a pomenit nimic de deviatie de sept.Intre timp am fost cu trimiterile la o clinica, doctorita ce opereaza mi-a spus ca atunci cand vreau sa ma programez.Ce se poate intampla daca aman această intervenție?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Buna,

Daca nu doresti sa te operezi, si nu ai o problema cu aspectul nasului tau, si nu esti deranjat tot timpul de nas infundat, probleme respiratorii prin caile nazale si / sau nu ai scurgeri abundente de lichid din nas, atunci nu e nevoie de operatie.
Insa daca ai probleme care iti fac viata dificila si nu se pot rezolva decat prin operatie, atunci va trebuii sa consideri operatia ca o optiune pentru a te vindeca.
Dar este foarte important sa te documentezi inainte si sa iti alegi cu atentie medicul care urmeaza sa iti faca o astfel de operatie.
Eu personal in viitor voi vrea sa imi rezolv deviata de sept. Am scurgeri nazale dese, zilnice dar si se vede asta vizibil, si pe mine ma deranjeaza foarte mult dereglarea estetica.
Nu stiu insa daca ma voi opera aici in Romania sau in alta tara.
Deocamdata m-am uitat pe site-ul acestui doctor, si la fotografiile cu pacientii operati :
https://www.drfodor.ro/

Cauta cu atentie si atentie, operatia s-ar putea sa treaca de 1000 euro? Nu stiu sigur.

Numai bine iti doresc si succes!

| vmalex21 explică (pentru Sophieka):

Mersi pentru raspuns.Din cate am inteles operatie pentru deviatie de sept NU rezolvă si problema estetică(si eu am nasul puțin strâmb in urma unui accident din copilarie) ci doar cea funcțională adica partea cu nasul înfundat, scurgeri abundente, sangerari, etc.Si eu am aceste probleme si tocmai datorită lor am ajuns la ORL unde mi s-a spus ceea ce iti spun su tie despre partea estetică. Pentru partea estetică se face rinoplastie care poate fi combinată cu corecția deviatiei de sept iar atunci se numeste septorinoplastie.Asigurarile de sanatate preiau numai partea functionala(Deviatia de sept). Dacă e ok si pentru tine putem discuta mai mult in privat.

| Sophieka a răspuns (pentru vmalex21):

Esti mai bine informat decat mine happy Ok, am sa iti raspund acum.

| Sophieka a răspuns:

Buna,

Ce s-a mai intamplat pana la urma? Te-ai operat?