| Numaizicnimic1 a întrebat:

Bună TPU!
În urmă cu puțin timp (nu a trecut nici măcar o lună), am avut dureri groaznice la dantură. Am fost la stomatolog și mi-a zis că îmi dă măseaua de minte. Bun, totul bine și frumos, până a început să mi se inflameze foarte tare, să aibă foarte mult puroi, iar inflamația să se ducă și la măselele celalte.
M-am speriat, am fost din nou la stomatolog, și am primit 10 zile de antibiotic. Durerea mi-a trecut după antibioticul acela, iar când am fost, din nou, la control, mi-a spus că trebuie scoasă că deja se formează o mică carie și că, în general, măselele de minte trebuie mereu scoase.
Bun, deci. Mâine am programare la stomatolog ca să-mi scoată acea măsea. Vreau să vă întreb dacă știți cumva:
1. Doare extracția?
2. Înainte de extracție, doare anestezia (acul acela, mă rog...)?
3. Mă doare mult timp în urmă?
Vă rog, fără răspunsuri urâte, fiindcă nu știu, nu am experimentat asta niciodată.
Mulțumesc!
P.S.: Am aproape 16 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Înainte de a-ți face injecția trebuie să-ți dea cu un spray care anesteziază locul. Îi zici de la bun început să facă asta - așa prevede procedura. Fără spray injecția doare dar anestezicul își face rapid efectul deci poate să nu dea cu spray.
După ce te-a anesteziat, poate să-ți tragă și cu ciocanul că nu simți nimic (am exagerat), îți scoate măseaua nu simți nimic dar se aude când o trage din locul ei un fel de pârâit.

După ce trece efectul injecției te doare tare cam 10 ore după care se atenuează durerea in timpul următoarelor 12 ore. Dar dacă bei o fiolă de algocalmin te doare puțin sau deloc. Algocalminul se dă cu rețetă - să-i ceri.

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Am uitat să-ți spun: Zâna măseluță nu există.winking

| Numaizicnimic1 explică (pentru gabicoo):

Eee, mi-ai stricat toată bucuria. Eu voiam să pun măseluța sub pernă, ca să primesc un bănuț laughing

3 răspunsuri:
| Mindfulness a răspuns:

Mie mi-a scos și măseaua de minte și una alăturată și nu m-a durut deloc!
Nu o să te doară stai liniștit.