Ca aveai nevoie de ochelari si durerile de cap si ametelile erau produse de oboseala oculara
Înainte să port ochelari și eu aveam probleme similare cu ale tale și mi-s-a spus că îmi forțam prea mult ochii și îi epuizam încercând să văd departe fără ochelari. (am miopie, deci)
Dacă porți ochelari de... să zicem o săptămână-2 și pe mine mă durea capul la început, încă din prima zi când mi-am luat ochelari. Dar după 2 săptămâni, stările au dispărut și acum pot spune că nu pot ieși afară fără ochelari sau să stau pe calculator fără ei. (sunt ușor dependentă de ei) Dar în timpul în care nu ies afară sau stau la calculator nu-i port. Acum numai am niciun simptom de amețeală sau durere de cap. (îi port din februarie)
Dacă trec 2 săptămâni de când porți ochelari și tot ai dureri de cap și amețeală, ar putea fi din cauză că ochelari sunt prea "tari" (puternici) pentru tine și că dioptriile tale nu se potrivesc cu capacitatea lor mai crescută decât trebuie. În cazul ăsta ar trebui să te duci iar la oftalmolog să îți schimbi ochelari.
Chestia asta se aplică doar dacă ști că problemele astea ale tale sunt cauzate de purtatul ochelarilor sau de ochii tăi. În cele mai mari șanse, ochii/ochelari sunt cauza la ceea ce ai povestit. Dacă ai vârsta cuprinsă între 10-18 ani, așteaptă-te să schimbi ochelari odată la un an, sau chiar odată la câteva luni pentru că ești în creștete și dioptrii tăi cresc, având nevoie de ochelari mai puternici.
Eu, din februarie până acum nu mi-am schimbat deloc ochelarii. Poți încerca însă, să le încetinești creșterea dioptriilor, sau chiar să elimini din ei în cele mai norocoase cazuri.
Mănâncă multe fructe și legume care conțin în special vitamina A. (ea este responsabilă pentru o vedere bună) Consumă în special morcovi și fructe/legume portocali. Suc de morcovi ar trebui să bei cât mai mult, eu beau 700 de ml pe zi.
Dar cele mai importante sunt exercițiile pentru relaxarea mușchilor oculari. Găsești pe net mii de exerciți pentru îmbunătățirea vederii.
Cunosc persoane care prin exerciții de 2 ori pe zi, au renunțat la ochelari într-un an jumate. Nu te aștepta la rezultate în câteva zile, abia după o lună de exerciți încep să se vadă mici rezultate.
Dacă ești dependentă de calculator/ laptop/ telefon/orice folosește lumină albastră și este dăunător pentru sănătatea ochilor( în special gadgeturile) ar fi ideal ca ochelarii tăi să fie pentru lumină albastră. Cei drept, sunt mai scumpi decât ochelari fără, dar te ajută mult dacă sunt pentru lumină albastră. Ochelari pe care îi am eu, erau 327 de lei, dar pentru că am cerut pentru lumină albastră, am ajuns la 427 de lei.
Mai ales dacă ești ca mine și petreci mult timp online, îți recomand ochelari pentru lumină albastră. Stau 6 ore din zi pe calculator, iar noaptea mă culc pe la 2-3 pentru că stau o grămadă pe telefon sau pe laptop.
Nu este nimic dacă ochelari nu sunt pentru lumină albastră și sunt ochelari obișnuiți. Dacă sunt obișnuiți, îți recomand să nu stai o grămadă de timp pe gadgeturi și dacă stai, odată la 30 de minute i-ați ochii din gadget și privește în jurul tău 5 minute. Pereții, patul, mobila, pentru a-ți relaxa ochii.
Sper că te-am ajutat cu răspunsul meu!
Crăciun Fericit!